Μυτιλήνη: ΤΩΡΑ- Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση. (Συνεχής ενημέρωση..)

Στην κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν εναέρια μέσα.

ΛΕΣΒΟΣ 31_08_

(32/08-23.00) Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά τι μέτωπο της οποίας ήταν σε εξέλιξη από το περσινό Σάββατο (30/08) ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κλιμακιων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ιδιωτών και των εναρίων μέσων που συνένδραμαν στο έργο της κυβέρνησης.

—-

(30/08-16.30) Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέχρι αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 26Πυροσβέστες, με 12Πυροσβεστικά οχήματα, 45άτομα Πεζοπότο, καθώς μεταβαίνουν στην περιοχή 40άτομα Πεζοπόρο Τμήμα από τη Θεσσαλονίκη με C130,  ενώ επιχειρουν επίσης 57 Στρατιώτες, 18εθελοντές, 4βυτία ΟΤΑ μεταφέρουν  νερό καθώς και βυτιοφόρο ιδιώτη.

Από αέρος ενισχύθηκαν τα πτητικά μέσα τα οποία συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης με ρίψεις νερού, και επιχειρουν 4ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη PZL.

Καταγγελίες τοπικών παραγόντων και κατοίκων, οι οποίες θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αποδίδουν ευθύνες για την εκδήλωση της φωτιάς σε δίκτυα δουλεμπόρων, ωστόσο η αρχική εστία φωτιάς ξέσπασε σε μικρή απόσταση από χωματερή, ενώ εξετάζεται και η ανθρώπινη αμέλεια.

ΛΕΣΒΟΣ 31_08Σε εξέλιξη (30/08-10.15) μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης.
Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, επιχειρούν 26 Πυροσβέστες με 12 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και από αέρος συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport