Μπραχάμι: Έκρυβαν σε διαμέρισμα 105κιλά κοκαΐνης, σε ταψιά φούνου και σε άμμο γάτας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης

«Συγχαρητήρια»! ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του Αλβανού, φερόμενου ως Αρχηγός του καρτελ, στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μόλις τους είδε να έχουν εισβάλλει ένοπλοι στο σπίτι καβάτζα στο Μπραχάμι, λίγο πριν τον ακινητοποιήσουν και του περάσουν χειροπέδες!

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη δύο Αλβανών, 40 και 33ετών και 45άχρονου Κροάτη, ως μέλη του καρτελ.

Στοχευμένες πληροφορίες οδήγησαν τις έρευνες  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο διαμέρισμα στο Μπραχάμι, στο οποίο κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα επιμελώς και κρυμμένα τα τούβλα της κοκαΐνης, σε ταψιά μέσα στο φούρνο της κουζίνας, σε βάζα με ρύζι, ακόμα και σε άμμο γάτας- για να απορροφά την υγρασία κατά την αποθήκευσή της, καθώς και το ποσό των €828.565.

“Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών”, ανέφερε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, στο πλαίσιο επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Τα ανάγλυφα στα τούβλα  πολύ υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκαν, από τις έως τώρα έρευνα των Αστυνομικών αν και δεν έχει προκύψει το δρομολόγιο μεταφοράς των ναρκωτικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι “γραμμές” της οδηγούν στα καρτελ της Λατινικής Αμερικής. Η διάθεση της ποσότητας των 105κιλών κοκαϊνης υψηλής καθαρότητας, που κατασχέθηκε στις καβάτζες του καρτελ, σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών της Δίωξης, θα απέφερε κέρδη στους διακινητές που θα ξεπερνούσαν τα €5εκτ.

Ο Αλβανός “Αρχηγός” του καρτελ, ήταν υπεύθυνος για την αγορά, την αποθήκευση και τη διανομή της κοκαΐνης, και να εντοπίσει τους υποψήφιους πελατες καθώς και για τη διαχείριση των χρηματων που αποκόμιζαν . Οι αλλοι δύο συνεργοί του, ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη φύλαξη της κοκαΐνης, τη μεταφορά στους αγοραστές καθώς και για τις εισπράξεις από την πώληση της κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης (30/10) κατασχέθηκαν μεταξύ αλλων, δύο αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο θερμοσυγκολλητές, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, δώδεκα κινητά, δύο ταινίες περιτυλίγματος, νάιλον συσκευασιες -για τη συσκευασία ναρκωτικών- .

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ταψιά φούρνου, μέσα σε άμμο

Σε βάρος των συλληφθέτων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαμοίρασε στο λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα,  βίντεο από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών στο διαμέρισμα στο Μπραχάμι. «Γίνεται δουλειά, πολλά συγχαρητήρια», σημειώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.