Αμαλιάδα: Πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι προκάλεσε σε 15άχρονο, 18άχρονος μαθητής, στο προαύλιο του 1οΕΠΑΛ

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο της Αστυνομίας ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τον 15άχρονο.

Επίθεση με μαχαίρι, ύστερα από φραστικό επεισόδιο μεταξύ δύο μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Κατά το πρώτο διάλειμμα (31/10-10.15) μέσα στο προαύλιο του Σχολικού συγκροτήματος  ο 15άχρονος μαθητής της Α Λυκείου και ο 18άχρονος μαθητής της Γ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ, λογομάχησαν έντονα, με τον 15άχρονο μαθητή να δέχεται χτυπήματα με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ο 18άχρονος. Όσοι από τους συμμαθητές και τους καθηγητές των δύο εφήβων βρέθηκαν αυτόπτες της αιματηρής επίθεσης, αιφνιδιάστηκαν.

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ που γνωρίζουν τους δύο συμμαθητές τους, υποστηρίζουν ότι η διεκδίκηση μια έφηβης κοπέλας, έφερε τα δύο αγόρια σε αντιπαράθεση. «Είχαν μεταξύ τους αυτά τα παιδιά, τις προηγούμενες ημέρες, κάποιες μικροδιαφορές, παιδικές», δήλωσε μετά το περιστατικό, ο Βασίλης Δημητρέλος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Σύμφωνα με το Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ιωάννη Χουζούρη, ο 15χρονος φέρει πολλαπλά τραύματα -κυρίως – στην ωμοπλάτη και τον αγκώνα. Μετά από υπερήχους στους οποίους υπεβλήθη, δε διαπιστώθηκε τραύμα σε ζωτικό όργανο ή κεντρική αρτηρία και οι γιατροί προχώρησαν σε συρραφή με ράμματα. Ωστόσο έγινε διακομιδή του στο τμήμα Πάιδων του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Ο Διευθυντής του Σχολείου,  ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε κι επικοινώνησε με τις Αρχές. Ο 18άχρονος μαθητής της Γ Λυκείου, αμέσως μετά αποχώρησε από το Σχολικό Συγκρότημα και αναζητείται.