Ένταλμα σύλληψης για το πρωτοσέλιδο (σ)”Τα ΝΕΑ” στα στοιχεία του Διευθυντή της εφημερίδας

Συνεχίζονται οι διώξεις και οι συλλήψεις Δημοσιογράφων με αφορμή δημοσιεύματά τους. Σε σύλληψη του Διευθυντή της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ” προχώρησαν Αστυνομικοί.

Στα γραφεία της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ” στη Λ.Συγγρού 340, Αστυνομικοι ααναζήτησαν το  Διευθυντη της εφημεριδας, Παναγιώτη Λαμψια, για να του επιδώσουν -σύμφωνα με πληροφορίες- μήνυση του υπουργού Άμυνας. Αφού ενημερώθηκαν ότι ο Παναγιώτης Λάμψιας απουσίαζε την συγκεκριμένη στιγμή από το κτίριο της εφημερίδας, αποχώρησαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, απέδιδαν σε ρόλο μηνυτή τον Πάνο Καμμένο και με τη διαδικασία του αυτόφωρου φέρεται να κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε μεσω Twitter ότι έκανε μήνυση στον Παναγιώτη Λάμψια.

kamekame2

Ενω ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», ανταπάντησε, στο Twitter, ότι όντως ζητήθηκε η σύλληψή του, αλλά «το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή».

twtw

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για τη μήνυση σε βάρος της εφημερίδας το σημερινό (10/11) πρωτοσελιδο (σ)”Τα ΝΕΑ”. «Ο Καμμένος ζητά τη σύλληψη του διευθυντή των Νέων» αναγράφεται στην ιστοσελίδα tanea.gr

kamenos

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε μήνυση στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «τα Νέα».

Για το θέμα ανακοινώσεις εξέδωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και το Ποτάμι, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποιος σχολίασε σε δήλωσή του: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν.
Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».