Μουζάλας: “Δεν θέλαμε να χειραγωγήσουμε τα ΜΜΕ”- Δημοσιογράφος Χιου: “Να πει μια αλήθεια που εχει πει στους Χιώτες και την εχει τηρήσει”

Απάντηση στις καταγγελίες δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας της Χίου, για υπόδειξη απο τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς να μην δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης στη Σούδα, επιχειρεί το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στις καταγγελίες του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελή Φυκαρη, το Υπουργείο- αναφέρει στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε- «με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου» και πως «αποδίδει παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό την δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του Υπουργείου λύσεων.

Πάγια θέση του Υπουργείου είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους» καταλήγει η ανακοίνωση .

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος της τοπικης εφημερίδας «Πολίτης Χίος», σχολίασε σε συνέχεια της απάντηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «Λίγο την προσοχή σας. Πριν λιγο ο Υπουργός Γιάννης Μουζαλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το ρεπορτάζ μου για το κλίμα της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του χιώτικου Τύπου. Παρότι αισίως κλείνω 12 χρόνια στον χωρο και κανεις ποτε δεν μου απέδωσε σκόπιμη διαστρέβλωση ή παραπληροφόρηση, έτυχε να το κάνει ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο κύριος Μουζάλας λοιπον, ο οποιος περισσοτερο ωφέλιμο θα ηταν για τον τόπο, αντί να διαψεύδει τα αδιάψευστα, να πει μια αλήθεια που εχει πει στους Χιώτες και την εχει τηρήσει.

Ειμαι εδω για τη μεταδώσω χωρίς φόβος και πάθος, αν μεχρι τότε δεν εχω βγει στη σύνταξη.»