Χίος- Καταγγελία Δημοσιογράφου: “Μουζάλας και Τόσκας μας είπαν να μη δείχνουμε τα επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης”

Μετά τις “ενοχλητικές” ερωτήσεις και τις επιπλήξεις από τα μέλη της Κυβέρνησης, προς τους εκπροσώπους του Τύπου, μια ακόμη πρώτη φορά, απευθύνεται απο τους συναρμόδιους Υπουργούς πρόσκληση σε δημοσιογραφους για συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να τους γίνουν .. “υποδείξεις” να μη δείχνουν τα επεισόδια που προκαλούν λαθρομετανάστες.

Παρεμβάσεις του Γιάννη Μουζάλα και του Νίκου Τόσκα σε τοπικούς δημοσιογράφους να μην προβάλλον τα επεισόδια που προκαλούν λαθρομετανάστες στο Κέντρο Κράτησης στη Σούδα της Χίου  κατήγγειλε  στον “Βήμα FM” ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελής Φυκάρης.

«Μας κάλεσαν στην Αθήνα μια μέρα πριν έρθει ο Ομπάμα για να μας πουν να μη μεταδίδουμε εικόνες! Μας είπαν: ή μας βοηθάτε ή αφήνουμε ως έχει την κατάσταση»

Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες. Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει”, μας είπαν. Θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

https://youtu.be/ztwJfObgpi4

Είχαν προηγηθεί τα σοβαρά επεισόδια από λαθρομετανάστες σε βάρος των κατοίκων στην περιοχή της Σούδας Χίου, έπειτα από διάρρηξη έκλεψαν εμπόρευμα αξίας περίπου #€12.000 απο κατάστημα με βεγγαλικά, συμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τα πυροδότησαν και επιτέθηκαν στα σπίτια των περίοικωνμ