«Οι διμοιρίες είναι τόσο εκπαιδευμένες, με τρεις κινήσεις το Πολυτεχνείο έχει αδειάσει. Αρκεί να υπάρχει η βούληση και η εντολή!»

Στρατηγός ε.α της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος είχε διατελέσει Αττικάρχης σχολιασε με την εμπειρία του  τα  έκτροπα που έλαβαν χώρα ανήμερα της «17 Νοέμβρη» στο Πολυτεχνείο.

«Η κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών μέσα στο Πανεπιστημιακό άσυλο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Εδώ έχουμε κίνδυνο ζωής, υπέρτατο αγαθό!» ήταν το σχόλιο του εα Στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ Κώστα Μιχαιρίνα αναφορικά με τη συζήτηση που προκάλεσε η Εισαγγελική εντολή για επιχείρηση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Ενω στην ερώτηση αν «οι Αστυνομικοί θα μπορούσαν να επέμβουν εκείνη την ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο;» ο πρώην Αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ, ήταν κατηγορηματικός, «Από μόνοι τους όχι!».

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και δεν υπάρχει η διάταξη περί ασύλου».

«Έχουν την υπηρεσιακή ικανότητα να το κάνουν;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον πρώην Αττικάρχη, «Το μόνο εύκολο. Οι διμοιρίες είναι τόσο εκπαιδευμένες, το μόνο εύκολο, με τρεις κινήσεις  το Πολυτεχνείο έχει αδειάσει. Αρκεί να υπάρχει η βούληση και η εντολή!»

Πολυτεχνείο16
Όπως επεσήμανε ο εα Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ, 15 μέρες πριν το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετέχουν οι Πρυτανικές Αρχές και καθορίζονται τα μέτρα περιφρούρησης από τους φοιτητές του Πολυτεχνείο και στις 13:00 όταν αποχωρούν από την πόρτα του πολυτεχνείου και βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία, αναδιπλώνονται οι Αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν τη φρούρηση του Ιδρύματος. Ωστόσο λόγω της κατάληψης της αίθουσας Γκίνη είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα εκτεταμένα επεισόδια περιμετρικά του ΕΜΠ.

182726.jpg
Είναι καθαρά πολιτική απόφαση και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ (Αρχηγός) για να γίνει επέμβαση. Ο υπουργός άλλωστε έχει απόλυτο έλεγχο και πλήρη εποπτεία γιατί βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων, ανέφερε στη συνέντευξή του ο εα Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Κώστας Μιχαιρίνας.

_____________

StarTV, συνέντευξη Bαϊος Σύρρος