Μόρια Μυτιλήνης: “Να φύγουν ΟΛΟΙ και να μας αφήσουν να δουλέψουμε”|ΑΠΟΨΗ*

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η καταγγελία για διαμεσολαβηση Αστυνομικών σε παράνομη έκδοση εισιτηρίων προς Ειδομένη η οποία προκάλεσε Εισαγγελική παρέμβαση ενώ κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων, έχει ήδη μεταβεί στην Μυτιλήνη. Αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο νησί της Λέσβου, στην εγκατάσταση της Μόριας στη Μυτιλήνη, απέστειλε το ακόλουθο κείμενο .

image

ΜΟΡΙΑ Μυτιλήνης
Η κατάσταση που επικρατεί έξω ακριβώς απο τις 2 πύλες της εγκατάστασης:
Η είσοδος από την κεντρική πύλη, επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους (αστυνομικούς βάρδιας, ΜΚΟ βάρδιας, τροφοδοσία, εργολάβους, στρατό)
Εξω απο την κεντρική πύλη έχουν εγκατασταθεί 5 καντίνες σε εκμισθωμένο χωράφι, όπου και πωλούνται είδη υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέδες, φαγώσιμα) κ.α.
Επίσης υπάρχουν 4 στάντς με 2-3 υπαλλήλους το καθένα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (VODAFONE WIND και Q) οι οποίοι βρίσκονται μπροστά απο τις καντίνες και κάθε φορά που οι διαβιούντες αλλοδαποί βγαίνουν για να αγοράσουν απο τις καντίνες τους προσεγγίζουν και τους πουλάνε ΚΑΡΤΕΣ SIM ΕΝΑΝΤΙ 15 ΕΥΡΩ (Mε χρόνο ομιλίας και mb internet). Εξω απο την κεντρική πύλη-στις καντίνες- βρίσκονται την ημέρα τουλάχιστον 500 άτομα κάθε φορά (μετανάστες, υπάλληλοι, περαστικοί, κτλ)
Σχεδόν 300 μέτρα απο την κεντρική πύλη υπάρχει η δεύτερη είσοδος βρισκεται και η στάση του αστικού λεωφορείου προς μυτιλήνη καθώς επίσης και αυτοσχέδια πιάτσα ταξί (περίπου 10 ταξί κάθε φορά). Στο χώρο, υπάρχουν επίσης, περίπου 15 μικρότερες καντίνες και 2-3 σταντς εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Όσοι “ζουν” στην εγκατάσταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ στην εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή και στις δυο πύλες με όσους αναφέρονται πιο πάνω- (καντινιέρηδες, υπαλλήλους κινητής τηλεφωνίας κτλ).
Οι αστυνομικοί που εκτελούν πεζή περιπολία γύρω απο την εγκατάσταση είναι κάθε φορά …2 (δυο). Προσθετουμε και το σκοπό της κεντρικής πύλης και γίνονται 3 (τρεις).
Οι υπόλοιποι περίπου 15 Αστυνομικοί της βάρδιας βρίσκονται στο εσωτερικό της εγκατάστασης, στην καταγραφή.
Ας μου εξηγήσει κάποιος από όσους εκπονουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, Πως 2 (δυο) άτομα να αποτρέψουν εκατοντάδες μικροπωλητές να έρχονται σε επαφή με μετανάστες και πώς να αποτρέψουν χιλιάδες μετανάστες να έρχονται σε επαφή με τους μικροπωλητές;
Εμείς ήρθαμε εδω για ενα κομμάτι ψωμί. Δεν είμαστε ούτε κλέφτες ουτε “τα παίρνουμε”. Και ο καθένας μας ξέρει τι θυσίασε για να βρίσκεται εδώ… Και αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολη η διαχείριση της κατάστασης, ας ρωτήσουν κάποιον ντόπιο…. που ζει εδώ..
Και σε όλα αυτά, οι συνδικαλιστικοι μας εκπρόσωποι, είναι άφαντοι… Ατομικα ως πρόσωπα οι Αστυνομικοί και οι οικογένειες Αστυνομικών θίγονται ανεπανόρθωτα με τη μομφή του “όλοι οι Αστυνομικοί”, η ηγεσία δεν μας προστατεύει για ακόμη μια φορά. Μας παίρνει η μπάλα όλους.
Να δώσουν εντολή να καθαρίσει ο χώρος έξω απο το hotspot. Να φύγουν οι καντίνες (αφου υπάρχει κανονικά συσσίτιο εντος πρωινο, μεσημεριανο και βραδυνο). Να φύγουν οι μικροπωλητές. Να φύγει η παράνομη πιάτσα ταξί. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΔΩ”….