Το Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μυτιλήνη για καταγγελίες παράνομης μεταφοράς στην Ειδομένη

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις με παράνομες μετακινήσεις διερχόμενων μεταναστευτικών ροών ενώ και το Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται στο νησί.

image

“Εισιτήρια ελπίδας” για Ειδομένη, έναντι αδράς αμοιβής, από παραρτήματα τουριστικών πρακτορείων που άνοιξαν στη Μυτιλήνη τους τελευταίους μήνες, διακινούνται παράνομα από Έλληνες και αλλοδαπούς -με άδεια παραμονής-, οι οποίοι γνωρίζουν τη γλώσσα, και πείθουν ομόγλωσσους τους οι οποίοι διερχονται με τις μεταναστευτικές ροές, οτι μπορούν να περάσουν τα σύνορα αν φτάσουν στην Ειδομένη.
Τα εισιτήρια τιμολογουνται στα €50 ωστόσο όπως έχει διαπιστωθεί, αποτελούν προϊόν απάτης και πλαστογραφίας, αφού είναι τυπωμένα.. χαρτιά.
Με επιστολή του υπουργου Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα (09/03), προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Ευστάθιο Σκρέτα, με την οποία ζητά από ταξιδιωτικούς πράκτορες, να ανασταλεί η έκδοση των εισιτηρίων σε αλλοδαπούς για λεωφορεία με κατεύθυνση την Ειδομένη.
Αμεσα ενημερώθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων, Αστυνομικοί της Υπηρεσίας, έχουν ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, προκειμένου να να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή και επιορκων ενστόλων (Αστυνομικών Λιμενικών) στις καταγγελίες συμφωνα με τις οποίες έχει αναπτυχθεί, από γραφεία τουρισμού, στην περιοχή του Λιμένα Πειραιώς, παράνομη δραστηριότητα εκμετάλλευσης διερχόμενων μεταναστευτικών ροών, με τη μεταφορά τους με μισθωμένα λεωφορεια προς τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης.
Παράλληλα η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος προσφύγων.