Μόρια, Λέσβου: Αποκάθαρση του χώρου που λειτουργούσε το ΚΥΤ Μόριας και σχεδιασμός αποκατάστασης των ελαιώνων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποκάθαρσης στην κατεστραμμένη από εμπρόθετη φωτιά από τους διαβιούντες λαθρομετανάστες, τον περασμένο Σεπτέμβρη, που προκάλεσε τη μετεγκατάσταση των διαβιούντων σε οριοθετημένο χώρο του Καρά Τεπέ

«Η παλιά δομή στη Μόρια. Καθαρίστηκε η γύρω περιοχή, τώρα μαζί με το Δήμο Μυτιλήνης θα σχεδιάσουμε την αποκατάσταση του ελαιώνα και τη χρήση των εγκαταστάσεων», αναφέρει σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, ο αρμόδιος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Νότης Μηταράκης.

Πριν τρεις μήνες, (09/09-04.10) διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς εξαπλώθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση,  εντός του ΚΥΤ Μόριας Λέσβου ενώ παράλληλα φωτιά μαινόταν και σε δασική περιοχή στην Βατούσα Λέσβου. Η φωτιά αποδόθηκε σε εμπρησμό από τους διαβιούντες , ύστερα από ξέσπασε εντός της δομής, μεταξύ των λαθρομεταναστών, και συνελήφθησαν έξι νεαροί Αφγανοί ως δράστες της εμπρόθετης πρόκλησης φωτιάς εντός του ΚΥΤ στη Μόρια, μεταξύ των οποίων και δύο “ασυνόδευτα ανήλικα” 17ετών , και την επομένη της φωτιάς μεταφέρθηκαν σε δομές στην ενδοχώρα, μαζί με πάνω από 200 ακόμα “ασυνόδευτους ανηλίκους”. Εις βάρος τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπρησμό.