Μόρια Λέσβου: Χωρίς χαρτιά συνελήφθη ανηλικος για το “κρεοπωλείο” του HotSpot με τα.. κλεμμένα σφαχτά

Ο κατά δήλωσή του ανήλικος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και συνελήφθη για .. υγειονομικές παραβάσεις

Χωρίς έγγραφα ταυτοποίησης ο κατά δήλωσή του ανήλικος λαθρομετανάστης δήλωσε ψευδή στοιχεία στον έλεγχο (30/01) στο παράνομο κρεοπωλείο που είχαν στήσει με τα κλεμμένα σφαχτά μεσα στο HotSpot στη Μόρια Λέσβου.

Διέθετε προς πώληση σε υπαίθριο χώρο και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 16˚ C πρόχειρα συσκευασμένα 20τεμάχια νωπό πρόβειο κρέας, βάρους περίπου 1 Kg. Η κάθε συσκευασία,  βρέθηκε χωρίς ενδείξεις και χωρίς να κατέχει κανένα παραστατικό στοιχείο αγοράς ή πώλησης τα οποία και κατασχέθηκαν για καταστροφή.

Ο 16άχρονος “χασάπης” δήλωσε κατά τον έλεγχο ψευδή στοιχεία ταυτότητας

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, προχώρησαν στη σύλληψη λαθρομετανάστη ηλικίας κατα δήλωσή του 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τροφίμων, ζωοτροφών, υγείας και προστασίας των ζώων και διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και παράγωγων προϊόντων αυτών, καθώς και της ποινικής νομοθεσίας που αφορά ψευδή δήλωση στοιχείων ταυτότητας.

Ο φερόμενος … “ιδιοκτήτης” του “κρεοπωλείου” οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μυτιλήνης για ταυτοποίηση στοιχείων του καθώς δεν κατείχε κανένα έγγραφο ταυτοποίησης ούτε Α.Φ.Μ. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης.

Ο έλεγχος στο ΚΥΤ Μόριας πραγματοποιήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου της Δ/νσης  Κτηνιατρικής, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης  Εμπορίου  και με  την συνδρομή των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εντολή του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη .

Οι διοικητικές και ποινικές διαδικασίες για την παράβαση θα επιβληθούν από την Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Β.Α.