“Η Μόρια αυτή είναι ( δυστυχώς ) !!!”

Αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει στο ΚΥΤ Μόριας, καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία, και ανασύρει στη μνήμη του περιστατικό από .. το 2016!

“Η Μόρια αυτή είναι ( δυστυχώς ) !!!
Τα ίδια ακριβώς , σχεδόν την ίδια περίοδο είχα ζήσει όταν ήμουν στη Μόρια, με νεκρό ένα παιδάκι – που μετέπειτα έγινε viral – τον Μπαρεζ!
Οι ίδιες φωτιές, πάλι επίθεση σε πυροσβέστες κ αστυνομικούς!
Αφού βλέπουμε ότι υπάρχει άρνηση η Ε.Ε. να αναλάβει δραστικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας κ η διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου έχει αποτύχει πλήρως ( τελευταία βλέπουμε μέχρι κ Αλβανούς αιτούντες πολιτικού ασύλου ) γιατί δεν δίνουμε viza σε όλους ανεξαρτήτως κατόπιν καταβολής παράβολου ίσης αξίας με αυτή που δίνουν στου δουλεμπόρους για να έρθουν στην Ευρώπη (κοντά στις 5000 δλδ)?
Με αυτόν τρόπο από ανθρωπιστικής άποψης κάνουμε ασφαλές το ταξίδι των προσφύγων – μεταναστών κ οι “Μοριες” θα εκλείψουν! Οικονομικά φανταστείτε το όφελος! Τώρα οι δομές υγείας, ασφαλείας,μεταφορών , κλπ επιβαρύνονται με ελάχιστη οικονομική ανταπόδοση από τους πρόσφυγες, με το παράβολο θα έχουν καταβάλει τουλάχιστον το αντίτιμο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επίσης η απειλή του Πάνου Καμμένου – θα ανοίξω τα σύνορα κ θα γεμίσω την Ευρώπη με πρόσφυγες – θα γίνει πραγματικότητα με τον νόμιμο τρόπο!!! Αλλοδαπός που έχει viza ή άδεια εργασίας, κλπ από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα , μπορεί να μετακινείται ελεύθερα εντός της Ε.Ε.!
Ακραίες καταστάσεις , απαιτούν ακραία μέτρα !!!”