Μοναστηράκι: Σερβιτόροι ακινητοποίησαν Σύρο τοξικομανή δράστη κλοπής, και τον παρέδωσαν στην Αστυνομία

Τον ακινητοποίησαν, τον δέσμευσαν και τον παρέδωσαν την Αστυνομία, ενώ στην κατοχή του είχε τα κλοπιμαία
Κατά την έξοδό της από το ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι (18/10) η νεαρή γυναίκα αντιλήφθηκε ότι της έχουν ανοίξει την τσάντα και έκλεψαν το πορτοφόλι και το κινητό της, ενώ διακρίνει τον αλλοδαπό δράστη να απομακρύνεται.
Στις εκκλήσεις της σε βοήθεια προσέτρεξαν σερβιτόροι επιχείρησης εστίασης οι οποίοι ακινητοποίησαν τον δράστη, τον δέσμευσαν και κάλεσαν την Αστυνομία. Άμεσα στο σημείο πληρώματα της ΕΛΑΣ μετέβησαν και παρέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη με συμπτώματα στέρησης και τον μετέφεραν στο ΤΑ Ακροπόλεως. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι της νεαρής γυναίκας με το ποσό των €50 τα οποία και της αποδόθηκαν
Όπως διακριβώθηκε η ταυτότητά του, καθώς ήταν σεσημασμένος, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές και είχε αποφυλακιστεί , δράστης ήταν 25άχρονος – κατά δήλωσή του- Σύρος, τοξικοεξατώμενος .
Τα περιστατικά κλοπών για τσάντες κινητά και πορτοφόλια, από πολίτες είτε με απειλή βίας είτε με φραστική απειλή από αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου (από το Μοναστηράκι μέχρι την Ερμού και το Σύνταγμα) είναι δεκάδες και καθημερινά, με τις καταγγελίες από τα θύματα να ανεβάζουν τους δείκτες του μικροεγκλήματος, και την ΕΛΑΣ να αδυνατεί να το διαχειριστεί, ενώ εντοπίζονται περιπτώσεις αυτοδικίας στην προστασία της περιουσίας τους από τα ίδια τα θύματα και όσους συντρέχουν σε βοήθειά τους.
Σε βάρος του αλλοδαπού δράστη της κλοπής σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.