Υπ Μετανάστευσης: Ανοιχτό Wifi κόστους €4,3εκτ σε 7δομές από Κω μέχρι Έβρο

Η δημοσίευση του έργου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε επτά Δομές ανέχεται σε κόστος άνω των €4.3εκτ.

“Εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού για υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης τηλεπικοινωνιακών υποδομών” (Wifi) αποφάσισε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σύμφωνα με την δημοσίευση του έργου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (14/10), πρόκειται για την εγκατάσταση εξοπλισμού σε επτά (7) Δομές – ΚΥΤ εκ των οποίων δύο στη Λέσβο, και από μία σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και στον Έβρο, με δυνατότητα ελεύθερης σύνδεσης διαδικτύου για τους διαβίωσης λαθρομετανάστες με κόστος άνω των €4.3εκτ. .

Με τις πρόσφατες εξελίξεις και την διακρίβωση από τις Ελληνικές Αρχές για την “ύποπτη” δράση ΜΚΟ και μελών τους με δραστηριοποίηση στο μεταναστευτικό, ενώ είχαν προηγηθεί οι εμπρόθετοι εμπρησμοί από τους διαβιούντες λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και στο ΚΥΤ Βαθέως Σάμου, η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως και να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Καθώς όπως διακριβώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ και των Ειδικών Υπηρεσιών όλες οι ενέργειες δολιοφθοράς καθώς και ποινικά αδικήματα που είχαν διαπραχθεί, είχαν “υπόδειξη” ύστερα από διαδικτυακές επικοινωνίες με τις εντολές να προέρχονται από “δίκτυα” με έδρα την Τουρκία.

Τη στιγμή που άλλες χώρες και όχι μόνο της Ευρώπης, για όσους συλλαμβάνονται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην επικράτειά τους, υπόκεινται σε ελέγχους και κατάσχονται μεταξύ άλλων τα κινητά τους, στην Ελλάδα οι χώροι κράτησης έχουν χαρακτηριστεί “δομές φιλοξενίας” και οι διαβιούντες λαθρομετανάστες – αυτοί που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου- μπορεί να μη διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα ωστόσο, έχουν διασώσει τα τελευταίας τεχνολογίας (5G ) κινητά τους τηλέφωνα, έχουν επικοινωνία με εικόνα και ήχο και δέχονται μηνύματα από “απροσδιόριστες πηγές”, ενώ διατηρούν λογαριασμούς και στα κοινωνικά δίκτυα .