ΜΟΕ ΘΣΝ: Καταδίκη και φυλάκιση στους τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ- Ο πρώην Αστυνομικός Ευθύμης Μουλάκης λόγω της αναπηρίας που υπέστη δεν ήταν σε θέση να εξεταστεί

Ποινή κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, στους τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ, για την αιματηρή επίθεση σε δύο οπαδών του ΑΡΗ, με έναν παραπληγικό αστυνομικό και φίλο του τραυματία

Ενόχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, επέβαλε στους τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίο συμμετείχαν σε αιματηρή επίθεση σε βάρος οπδών του ΑΡΗ, το Μάρτιο του 2015, στις Σέρρες, με συνέπεια να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και να τραυματιστεί σοβαρά φίλος του, το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος, πρώην αστυνομικός, Ευθύμης Μουλάκης

Καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο 40χρονος, πρώην αστυνομικός, Ευθύμης Μουλάκης, λόγω της σχεδόν ολικής αναπηρίας που υπέστη από τα βαρύτατα χτυπήματα που δέχθηκε, δεν είναι σε θέση να εξεταστεί από το Δικαστήριο. Κατά την εξέτασή του ο φίλος του αστυνομικού και θύμα και ο ίδιος στην επίθεση, περιέγραψε ότι εκείνο το βράδυ είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ήταν σε εύθυμη κατάσταση, όχι όμως μεθυσμένοι. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ήταν τόσο δυνατή η ξυλιά, που άρχισα να ζαλίζομαι. Κάθισα στον δρόμο. Σήκωσα τα χέρια μου για να καλύψω το κεφάλι μου και δέχθηκε νέα χτυπήματα», σημείωσε, ενώ περιέγραψε τα κατάγματα που υπέστη. «Έκανα να δουλέψω δύο χρόνια και η όρασή μου υπέστη βλάβες», συμπλήρωσε.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, ενώ δήλωσαν ότι δεν επιδίωξαν αυτή την κατάληξη. «Κάναμε μεγάλη ανοησία και μετανιώσαμε» απολογήθηκε χαρακτηριστικά εκ των κατηγορούμενων, ενώ σε αποστροφή του λόγου του και ερωτηθείς σχετικά από την Εισαγγελέα της Έδρας, ο ίδιος αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα των δύο ομάδων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως περιστατικά βίας σαν το επίδικο «συμβαίνουν μεταξύ των οπαδών των δύο αυτών συλλόγων».

«Η σφοδρότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια που όχι μόνο επιδίωξαν τη βαριά σωματική βλάβη των θυμάτων, αλλά ενδεχομένως και την απώλεια της ζωής τους», ανέφερε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της Έδρας και πρόσθεσε, «Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά βίας και δη οπαδικής βίας, με καταστροφικά αποτελέσματα…».

Η Έδρα του ΜΟΕ Θεσσαλονίκης, επέβαλλε στον καθένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών. Πρωτόδικα το ΜΟΔ Θεσσαλονίκης, είχε καταδικάσει τους κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, σε ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών, και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους ενόψει του Εφετείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο οπαδοί του ΑΡΗ, ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και ο φίλος του, σε νυχτερινή τους βόλτα για διασκέδαση στην πόλη την Σερρών (τόπος καταγωγής τους, περνούσαν έξω το σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ. Έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου, φώναξαν κάποια συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, χτυπώντας και την πόρτα του Συνδέσμου. Ο) τέσσερις κατηγορούμενοι (-σήμερα – ηλικίας 28 έως 32 ετών) οι οποίοι βρίσκονταν στα γραφεία βγήκαν έξω, τους ακολούθησαν και τους ξυλοκόπησαν βίαια με ξύλινα στειλιάρια, γροθιές και κλωτσιές, εγκαταλέιπ0οντά τους αιμόφυρτους στον δρόμο.