ΜΟΕ Ρεθύμνου: Έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον

Την ερχόμενη Τρίτη (13/10) έχει προσδιοριστεί η έναρξη της Δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, το καλοκαίρι του 2019. Στο εδώλιο θα παρακαθίσει ο 28άχρονος Χανιώτης, ο οποίος και έχει ομολογήσει το ειδεχθές έγκλημα, και παραπέμπεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας της βιολόγου, Βάσω Πανταζή, Δικηγόρο Αθηνών και Γεώργιο Τζερίζ, Δικηγόρο Χανίων, «μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2019 σε σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της 60άχρονης Αμερικανίδας βιολόγου, η παρουσία της οποίας αγνοούνταν από τις 2 Ιουλίου 2019.

___________________________________________________________________________

* zarpanews.gr