ΜΟΕ Ηρακλείου: Την κακοποιούσε, επιχείρησε να τη βράσει και τον δολοφόνησε με μπαλτά

Το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών, στην ηλικιωμένη Η οποία δολοφόνησε με μπαλτά το βίαιο σύζυγό της, όταν επιχείρησε να βυθίσει το κεφάλι της σε κατσαρόλα με βραστό νερό.

Στη φυλακή μέχρι την ολοκλήρωση έκτισης ποινής της η 70άχρονη γυναίκα από τη Σητεία Λασιθίου, η οποία δολοφόνησε με μπαλτά τον 76άχρονο βίαιο σύζυγό της, όταν εκείνος επιχείρησε να βυθίσει το κεφάλι της σε κατσαρόλα με βραστό νερό, αποφασισε (13/12) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου.

Σε στήριξη της μητέρας τους, τα παιδιά του ζευγαριού των ηλικιωμένων

Με την παρότρυνση των τριών παιδιών τους η 70άχρονη, είχε πάρει την οριστική απόφαση να εγκαταλείψει τον 76άχρονο και του το ανακοίνωσε καθώς όπως ανέφερε δεν άντεχε άλλο τις ύβρεις, τις προσβολές και τους ξυλοδαρμούς.

«Ο Θεός ας συγχωρέσει και εμένα και εκείνον» ήταν τα λόγια της 70άχρονης στην απολογία της, ενώ έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ηλικιωμένη ανέφερε ότι ο σύζυγός της προσπάθησε να βάλει το κεφάλι της μέσα στο βραστό νερό της κατσαρόλας, την οποία είχε βάλει στο μάτι της κουζίνας. Τότε άρπαξε τον μπαλτά και τον χτύπησε με απίστευτη μανία. Φέρεται μάλιστα να τον περιέλουσε με το ζεματιστό νερό, ωστόσο έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τις συνθήκες.

Υποστήριξε ότι για ώρες  σκεφτόταν την πράξη της, ενώ είχε ενυπόγραφο σημείωμα το ο πιο εντοπίσθηκε  στο οποίο άφηνε υπόνοιες για αυτοχειρία. Τελικά παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς βρασμού, ενώ της είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Ενω το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο την έκρινε ένοχη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Η ηλικιωμένη θα επιστρέψει στην φυλακή μέχρι την οριστική αποφυλάκιση της.

___________

* cretalive