Ειρηνοδικείο: Ένταση με Αστυνομικές δυνάμεις για τους πλειστηριασμούς

Τους Αστυνομικούς οι οποίοι διατέθηκαν για την διασφάλιση της διενέργειας πλειστηριασμών μέλη συλλογικοτήτων και του κινήματος “ΔΕΝ Πληρώνω” προπηλακίζουν προκειμένου να εισβάλουν στο Ειρινοδικείο

Μελη συλλογικοτήτων και του κινήματος “ΔΕΝ Πληρώνω” έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών και προσπαθούν να περάσουν στο κτίριο, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο στην οδό Λουκάρεως.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με στελέχη του κόμματος,  οι οποίοι αντιδρούν στην ανάπτυξη Αστυνομικών Μέτρων και φωνάζουν συνθήματα.

Νωρίτερα κατα την προσέλευση των Συμβολαιογράφων ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, του κινήματος «Δεν Πληρώνω» με φραστική επίθεση σε γυναίκα έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό να της απευθύνεται, «Κοράκια, χούντα»! «Ποια είστε εσείς κυρία μου; Πείτε το όνομά σας«, κ.α

Παρόν και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό να μιλά σε έντονο τόνο σε Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, «Όνομα έχεις;» φωνάζει, χωρίς να λάβει απάντηση..

https://m.youtube.com/watch?v=Is1QpB_Z9G8

Κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε άνδρας επιχείρησε να περάσει τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Ειρηνοδικείου, σκαρφαλώνοντας πάνω από την κλούβα της Αστυνομίας.

oifhdioi-353x221

Ενω οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν προχωρήσει σε.. αφισοκόλληση στην κλούβα της ΥΜΕΤ η οποία έχει διατεθεί σε φραγμό ανακοπτοντας την πρόσβαση στο κτήριο.

FB_IMG_1513173664516

Είχε περιηγηθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου (12/12) για την αναβολή των σημερινών (13/12) πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία. Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά» με τη διευκρίνιση ότι η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους: «Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.
Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά. Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.
Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές. Κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».