ΜΟΕ Αθηνών: Ημερα απόφασης για τους δράστης δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Ρντος της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο

Η Έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα αποφανθεί για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση του βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο.

Κατα την προηγούμενη συνεδρίαση του ΜΟΕ Αθηνών ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και με την έναρξη της δικασίμου (20/05) θα ανακοινωθεί η απόφαση των Εφετών και των ενόρκων για την ποινική μεταχείριση των δύο νεαρών δραστών της υπόθεσης. Σε πρώτο βαθμό ο Ροδίτης και ο Αλβανός έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη. Στην συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο αναγνώρισης ελαφρυντικών και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της ποινής τους.

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21 ετών φοιτήτριας, δικάζονται ο 24χρονος Αλβανός και ο 22χρονος Ροδίτης. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη Τοπαλούδη και όταν απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν από ύψος στην θάλασσα.

Η Εισαγγελική εισήγηση προς το ΜΟΕ Αθηνών είναι η κήρυξη ενοχης και για τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται το κατηγορητήριο, καθιστοντώντας τους αντιμέτωπους με τα ισόβια .

Παρόντες στο Δικαστήριο, θα είναι οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη αλλά και μητέρες γυναικών που δολοφονήθηκαν απο συντρόφους τους. Όπως έχουν παραθέσει, ζητούν είναι μη μειωθεί η ποινή των δραστών της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη και να εκτίεται «μέχρι τέλους» η ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα .