ΜΟΕ Αθηνών: Ομόφωνα ένοχοι ο Ροδίτης και ο Αλβανός, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης με ομόφωνη κήρυξη ενοχής από το ΜΟΕ Αθηνών για τους δύο κατηγορούμενους ως δράστες της δολοφονίας και του βιασμού της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ομαδικό βιασμό, όπως είχαν κριθεί και πρωτόδικα το Ροδίτη και τον Αλβανό κατηγορούμενους και τους επέβαλε ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 έτη κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό της, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συνεχίστηκε η διαδικασία με τις αγορεύσεις συνήγοροι υπεράσπισης, ζητώντας ελαφρυντικά, για τους κατηγορούμενους, με την Έδρα του ΜΟΕ Αθηνών, ομόφωνα να μην τους αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την Εισαγγελική πρόταση επί των ποινών και ομόφωνα έκρινε ότι οι δύο φίλοι κάτοικοι Ρόδου, θα πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη και ποινή 15 ετών για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού, σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη .

Κατά την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της δεν μπόρεσε να παραστεί στο Δικαστήριο. Ενώ στο ΜΟΕ Αθηνών κατά την εκφώνηση της απόφασης παραβρέθηκαν σε συμπαράσταση, η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής Σύριζα, Νικος Βούτσης και ο βουλευτής του Μερα25 Κρίτων Αρσένης.