ΜΟΕ Αθηνών: Ενοχή για τους δυο Ρουμάνους δολοφόνους του Μένη Κουμανταρέα

Ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών οι δύο Ρουμάνοι

Εφετειακή καταδίκη για τον 31άχρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 34άχρονο Κοσμίν Γκαϊτάν, για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014, στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, όταν αρνήθηκε να δώσει χρήματα.

Το ΜΟΕ Αθηνών επικύρωσε τις πρωτοδικες ποινές, που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (02/07 2016) κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του συγγραφέα και λογοτέχνη Μένη Κουμανταρέα. Στην απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορούμενων για μεταβολή της κατηγορίας στη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Και οι δυο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι στη δίκη, δια των συνηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Η πρόταση των συνηγόρων για ελαφρυντικά- του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας- προκάλεσε διακοπή της δικης προκειμένου να αποφασίσει η Έδρα. Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας της Έδρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Σε αναγνωρίσει ελαφρυντικών, όπως ζήτησαν οι συνήγοροι τους,  η Έδρα καλείται μετά και την εισαγγελική πρόταση να αποφανθεί επί των ποινών, σε αναγνώριση ελαφρυντικών τα ισόβια ενδέχεται να μετατραπούν σε ποινή κάθειρξης.

Η Έδρα αποσύρθηκε για να συνεδριάσει.