ΜΟΔ: Σε εξέλιξη η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Με αιτήματα για διεξαγωγή της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του αποτρόπαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από το εδώλιο του οποίου απουσίαζε ένας εκ των έξι κατηγορουμένων

Η διαδικασία ξεκίνησε (20/10) με καθυστέρηση, καθώς άτομα χωρίς έννομο συμφέρον στην ακροαματική διαδικασία, επιχείρησαν να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει τη δίκη, το οποίο δεν προβλέπεται, τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία. Η Έδρα, εκφώνησε την υπόθεση και τα ονόματα των 41 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ πριν την κλήρωση των ενόρκων, η πολιτική αγωγή, κατέθεσε αιτήματα για διεξαγωγή της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, καθώς η Πρόεδρος της Έδρας, δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο. Η υπεράσπιση επεσήμανε, ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που να διαθέτει τεχνική υποδομή για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών επεσήμαναν ότι το ζήτημα της δυνατότητας προβολής των βίντεο από τον θάνατο του 33χρονου είναι κρίσιμο, ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση και η στάση ενός εκάστου κατηγορούμενου για την ποινική αποτίμηση που θα κάνει το Δικαστήριο.

Το ΜΟΔ Αθηνών, αποφάσισε την εκδίκαση στην υφιστάμενη αίθουσα ορίζοντας ότι παρόντες, πλην των παραγόντων για την διεξαγωγή της δίκης, θα μπορούν να παρίστανται τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας από την Διεθνή Αμνηστία, ένας από τη ΜΚΟ “Παρατηρητήριο για τη δίκη” και ένας από ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση.