Χάλκη: Διθέσια ηλεκτρικά οχήματα στα .. χρώματα των Σωμάτων Ασφαλείας- Τα πρώτα σε ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ

Τα πρώτα διθέσια οχήματα, της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ήρθαν στην Ελλάδα, βάφτηκαν στα χρώμα των Σωμάτων Ασφαλείας και θα είναι διαθέσιμα για περιπολία σε Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και του ΛΣ

Το γαλλικό μικρό, είναι διθέσιο όχημα που αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και σύντομα θα βρίσκεται σε περιπολίες στους δρόμους ως υπηρεσιακά οχήματα του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Ήδη τα δύο πρώτα με τα χρώματα και τα σήματα της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν από λιμάνι του Πειραιά, με πλοίο της γραμμής και τελικό προορισμό τη Χάλκη. Η Ελληνική εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων έχει κάνει γνωστό πως θα προχωρήσει και σε άλλες δωρεές ηλεκτρικών οχημάτων ενώ θα συνεργαστεί με τους Τοπικούς Φορείς του νησιού, με σκοπό να προωθήσουν την «πράσινη» ανάπτυξη. Κάτι αντίστοιχο είχε πραγματοποιήσει και άλλη Εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων, στην Αστυπάλαια.

Πρόκειται για το μοντέλο Citroen Ami, το οποίο μπορεί να οδηγηθεί από άτομα άνω των 16 ετών και η φόρτιση του γίνεται από μία πρίζα. Έχει αυτονομία 75 χιλιόμετρα και ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα.

Από 1 Ιανουαρίου 2022 το Citroen Ami, θα έχει διάθεση και στο αγοραστικό κοινό, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται με την κρατική επιδότηση.