ΜΟΔ Ρεθύμνου: Ισόβια στον Γιάννη Παρασχάκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Αμερικανίδας Βιολόγου

“Ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή”

Κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 28άχρονος Ιωάννης Παρασχάκης από τον Ταυρωνίτη Χανίων. Η επταμελής σύνθεση με τους τρεις Δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, καταδίκασαν και επέβαλαν ισόβια στον καθ ομολογίαν δράστη για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά. Ο καταδικασθείς Γιάννης Παρασχάκης, θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Τριπόλεως για την έκτιση της ποινής του.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας Έδρας στο Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, είχε προτείνει την καταδίκη του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ίτον, καθώς όπως σημείωσε ήταν με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα ατύχημα που συνέβη σε μία συνηθισμένη, όπως την χαρακτήρισε, ημέρα, όπου είχε βγει για γεωργικές εργασίες, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε σχετικά με την κατηγορία βιασμού ότι πιέστηκε κατά την ανάκριση και ομολόγησε βιασμό. «Δεν ήρθα σε σεξουαλική επαφή. Ο τρόπος που την έσυρα από το πορτ μπαγκάζ από τα πόδια, μπορεί να δείχνει στοιχεία βιασμού. Έκανα λάθος. Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω δείχνει δόλο και στόχο, όμως δεν ήταν έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον τρόπο που σκέφτηκα. Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια. Ζητάω από εδώ συγνώμη. Δεν έγινε εκ προμελέτης τίποτα».
Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κατηγορούμενος για το εάν ασχολείται ακόμη και σήμερα με σατανισμό, δήλωσε : «Ασχολούμαι με την σολομωνική ακόμα και σήμερα. Κάνω κάποιες μικροτελετές για να κάνω καλό, όχι κακό».

Ψυχρό, χωρίς συναίσθηση και συνείδηση, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο η πολιτική αγωγή και όπως ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή: «Το άσχημο είναι ότι στο πιο όμορφο μέρος που τόσο αγαπούσε η Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη, έμελε η παγκόσμιας κλάσης επιστήμονας να βρει με αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Με το χειρότερο σενάριο ταινίας θρίλερ συναντήθηκε η Σούζαν Ίτον. Και ήταν η τέταρτη, κατά σειρά, γυναίκα, όπως αποδείχθηκε και από ένορκες καταθέσεις, στη διάρκεια της δίκης, που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του συγκεκριμένου ανθρώπου».
Το κυρίαρχο κατά τον συνήγορο υπεράσπισης, Παντελή Ζέλιο, στην υπόθεση όπως ανέφερε είναι ότι πρόκειται για ειδεχθές και απεχθές έγκλημα που σόκαρε όλο τον ελληνικό λαό.
______________________________________________

* ekriti.gr