Μια ομολογία δολοφονίας χωρις κίνητρο, με το “άλογο” να μην αποδίδει κίνητρα εγκλήματος

Η ομολογία του Γιάννη Παρασκάκη για τη δολοφονία της Suzanne Eaton, δεν αφήνει περιθώρια. “Τη βίασα κατά φύση και πάρα φύση τρεις φορές. Της κόπηκε το αυτί, ούρλιαζε, την παράτησα νεκρή” φέρεται να περιγραφεί.

Στην ομολογία του ο 27άχρονος δράστης της δολοφονίας Γιάννης Παρασκάκης περιγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Suzanne Eaton για τη ζωή της, ενώ ασκούσε σε βάρος της όση βία μπορούσε να κρύβει μέσα του.

«Μετάνιωσα, δεν ήξερα τι έκανα» μετέφερε ο δικηγόρου του, ως δήλωση του δράστη.

«Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο “πέρασμα”. Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Τη βίασα τρεις φορές, μετά την πέταξα…».

Ο 27άχρονος Γιάννης Παρασκάκης, οταν προσήχθη μεταξυ αλλω  για εξέταση απο τους Αστυνομικούς δήλωσε άγνοια για την εξαφάνιση της Αμερικανίδας Βιολόγου, στη συνέχεια υπέπεσε σε αντιφάσεις και υπέδειξε τις κινήσεις του μέσα στο πολεμικό καταφύγιο στο Κολυμπάρι, παραδεχόμενος την ενοχή του.

«Την είδα γύρω στις 15.00 το μεσημέρι να τρέχει φορώντας αθλητική φόρμα. Δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Ήθελα να βρω μια γυναίκα να κάνω σεξ, γι’ αυτό είχα πάρει το αμάξι και οδηγούσα στον δρόμο. Την αιφνιδίασα χτυπώντας την με το αμάξι.

Ήθελα να την ακινητοποιήσω. Όταν έπεσε στοέδαφος ματωμένη, γύρισε και με κοίταξε. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Έβαλα όπισθεν και οι τροχοί του αυτοκινήτου πέρασαν από πάνω της. Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε από τον πόνο» φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καθ’ομολογία δράστης.

«Ήταν ζωντανή και πάλευε»

«Θυμήθηκα πως είχα στο αμάξι μια ομπρέλα θαλάσσης. Έβγαλα το κάλυμμα και το έστρωσα στο πορτμπαγκάζ για να μη μείνουν αίματα. Την έβαλα μέσα και έριξα και το κομμένο αυτί. Ήταν ζωντανή και πάλευε…» συνεχίζει να περιγράφει ο δράστης της δολοφονίας .

Ο Γιάννης Παρασκάκης, περιέγραψε πώς απομακρύνθηκε από το σημείο που παρέσυρε και τραυμάτισε τη Suzanne  Eaton. Φέρεται να υποστήριξε ότι οδήγησε περίπου δέκα χιλιόμετρα προς το παλιό γερμανικό καταφύγιο. Πάρκαρε το όχημά του δίπλα από το στόμιο του ορύγματος καθώς γνώριζε την περιοχη από παλαιότερη εξερεύνηση που ειχε κανει, έβγαλε από το πορτμπαγκάζ την αιμόφυρτη την Αμερικανίδα Βιολόγο βαρύτατα τραυματισμένη, ενώ ακόμα προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μανία του δράστη για να σώσει τη ζωή της.

«Τη βίασα τρεις φορές»

«Αντιδρούσε αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαμε και της έσφιγγα τον λαιμό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές. Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα μέσα στην τρύπα.

Έριξα πάνω της το κάλυμμα της ομπρέλας και ο,τι σκισμένα ρούχα υπήρχαν γύρω γύρω», φέρεται να συνεχίζει στην ομολογία του.

Τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης της, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακάλυψαν το πτώμα της Suzanne  Eaton. Στη σκηνή εγκλήματος τα ευρήματα, ενα κάλυμμα ομπρέλας μέσα στη σπηλιά, μια παλέτα να αποκλείει την πρόσβαση στο όρυγμα και τα ίχνη από τις ρόδες αυτοκινήτου στη σκηνή εγκλήματος, καταδείκνυαν την παρουσίαση έτερου ατόμου στο χωρο. Σε συνδυασμό με τη νεκροτομή και την αυτοψία στο χώρο ο θανατοςτης Αμερικανίδας Βιολόγου αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια.

Ο Γιάννης Παρασκάκης χωρίς καμία αναγνώστη συμπεριφορά όπως αναφέρει η οικογένεια του, φέρεται να περιγραφεί τις επόμενες κινήσεις του. Αναφέρει ότι πήγε στο νεκροταφείο της περιοχής για να πλύνει από την κοινωνική βρύση το πορτμπαγκάζ από το αίμα της Suzanne Eaton. Έπλυνε τρεις φορές χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματός του χωρίς να καθαρίσει και την καμπίνα ή το εξωτερικό του. Ο ίδιος πέρασε ασβέστη στο χώρο της βρύσηςώστε ωστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθεί η παρουσία του στο χώρο από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Στη συνέχεια κατέφυγε σε συγγενικό του σπίτι για να πλύνει τα ρούχα του. Ένα ακόμα εύρημα, αίμα στο παπούτσι του, ταυροποιηθηκαν από ανάλυση DNA τον έθεταν στη σκηνή εγκλήματος ως δραστη της δολοφονίας της 60άχρονης Αμερικανίδας Βιολόγου.

Τα ίχνη ελαστικών  στο σημείο επίθεσης της Eaton ταυτοποίηση με ίχνη στο όρυγμα

Σε αλλα ευρήματα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανιωμ εντοπισαν υλικο απο κάμερα ασφάλειας να είχε καταγράψει τον Γιαννη Παρασκάκη να οδηγεί στον δρόμο προς το γερμανικό καταφύγιο. Σε σχετική ερώτηση των Αστυνομικών κατά την εξέταση του, ο 27άχρονος επέμενε ότι δεν είχε την επίμαχη ημέρα επισκεφτεί την περιοχή.

«Μετάνιωσα ζητάω συγγνώμη από όλους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Ξέρω ότι το τίμημα που θα πληρώσω είναι ακριβό» δήλωσε  ο δικηγόρος Χανίων Παντελής Ζελιος, δικηγόρος του Γιάννη Παρασκάκη, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια.

«Ο εντολέας μου όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχεται όλες τις πράξειςγια τις οποίες κατηγορείται. Ζητήσαμε και νομίζω είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε  ο συνήγορός του 27άχρονου, Παντελής Ζέλιος.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Χανίων, ο Γιαννης Παρασκάκης, κρίθηκε προφυλακιστέος .