ΜΟΔ Λαμίας: Σήμερα το Εφετειο για την υπόθεση Γρηγορόπουλου

Εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με θυμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ύστερα  απο τρεις αναβολές-  τον περασμένο Απρίλιο, η δίκη είχε αναβληθεί για 3η φορά λόγω της απεργίας των δικηγόρων- η δική σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με θύμα τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο, ξεκίνησε (09/11) ωστόσο ήταν ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου ο οποίος ζήτησε κι έλαβε (ολιγοήμερη) αναβολή. Η Έδρα προσδιόρισε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη νέα ημερομηνία (30/11) δικασιμου .

Από νωρις το πρωι (30/11) στο Εφετείο Λαμίας -για μία ακόμη φορά – έχει αναπτυχθεί αυξημένη Αστυνομική παρουσία, με την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έχει αυξημένες υποχρεώσεις καθώς διεξάγεται στο Καρπενήσι το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων (29/11-01/12) στο οποίο θα παραβρεθούν η πολιτική και φυσικη ηγεσία της ΕΛΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, πολιτικοί και συνδικαλιστές Αστυνομικοί απ όλη την επικράτεια .

Η πρώτη δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ειχε οριστεί στις 9 Απριλίου του 2014

Πρωτόδικα ο Ειδικός Φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο συγκατηγορούμενός του, Ειδικός Φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, πρωτοδικα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη και αποφυλακιστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.