ΜΟΔ Λαμίας: Σε δεύτερο βαθμό το έγκλημα με θύμα το σύζυγο από τη σύζυγο και τον εραστή της

Στο Εφετείο της Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα που οργάνωσε η σύζυγος (Αλέκα Μασιάλα) και ο εραστής της (Ταξιαρχη Γεωργίου), με θύμα τον εν διαστασει σύζυγό της (Μίλτο Δραμαλη). Στο πρωτόδικο καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας σε ισόβια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ταξιάρχη Γεωργίου, Δημήτρης Κρούπης,

Ήταν ξημερώματα (12/10 2012) ανημερα των γενεθλίων της Αλέκας Μασιαλά, και στο πατρικό της 42άχρονης, στην περιοχή του Αγίου Λουκά στη Λαμία, είχαν προσκαλέσει τον εν διαστάσει σύζυγο της Μιλτιάδη Δράμαλη.

Αφού γιόρτασαν τα γενέθλια, ο Μίλτος Δράμαλης, ανέβηκε να κοιμηθεί μόνος του στο διαμέρισμα του πρωτου οροφου, όπως συνήθιζε, ενω η 42άχρονη με τους δύο γιους τους (σήμερα ηλικίας 14 και 12 ετών) παρέμειναν στο ισόγειο για να κοιμηθούν στους γονείς της. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Αλέκα Μασιάλα επικοινωνεί τηλεφωνικά  με τον εραστή της.

Το παράνομο ζευγάρι, ειχε προσχεδιάσει ο εραστής να δολοφονήσει τον 45άχρονο σύζυγο, όπως αποφάνθηκε πρωτόδικα το ΜΟΔ Άμφισσας (12/2013), καθώς θεωρούσαν ότι ήταν εμπόδιο στην σχέση τους, κι επέλεξαν την βραδιά των γενεθλίων της 42άχρονης.

Ο 45άχρονος Ταξιάρχης Γεωργίου (παντρεμένος πατέρας με δυο ανήλικα παιδιά) πήρε το αεροβόλο που κατέχει και το κάλυψε σε σακί, επιβιβλαστηκε σε ΤΑΧΙ και κατευθύνθηκε στο σπίτι της οδού Τυμφρηστού. Ανέβηκε στη βεράντα του πρώτου ορόφου, όπου βρήκε την πόρτα της κουζίνας μισάνοιχτη και την Αλέκα Μασιάλα, να τον περιμένει. Τον οδήγησε στο σαλόνι, όπου κοιμόταν στον καναπέ ο 45άχρονος Μίλτος Δράμαλης και ο Ταξιάρχης Γεωργίου τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με το κοντάκι του όπλου, του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μοιραία κατάληξη και αποχώρησε.

Οι Αστυνομικοί της Ασφαλειας Λαμιας, είχαν εξ αρχής αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, παρά τις υποδείξεις της συζύγου να τους οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Με την αποκάλυψη του εγκλήματος, οι δυο εραστές συνελήφθησαν. Ωστόσο η Αλέκα Μασιάλα, ουδέποτε παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του εν διαστάσει συζύγου της, ωστόσο δεν έπεισε Δικαστες και Ενορκους και την καταδίκασε, για ηθική αυτουργία.
Ο Ταξιάρχης Γεωργίου, επέμενε ότι εκτέλεσε σχέδιο της 42άχρονης συντρόφου του, η οποία του είχε ζητήσει να βγάλει από την μέση ο σύζυγος.

Η επιμέλεια για τα δύο παιδιά του Μίλτου Δράμαλη και της Αλέκας Μασιαλά- 8 και 10 ετων -τοτε- ανατέθηκε στους παππούδες τους.

Το Δεκέμβριο του 2013, στο ΜΟΔ Άμφισσας εκδικάστηκε η υπόθεση με τους δύο εραστές να αλληλοκατηγορούνται. Ο Ταξιάρχης Γεωργίου επιχείρησε να πείσει την Έδρα ότι ο θάνατος του 45άχρονου δεν επήλθε από το αεροβόλο, αλλά από χτυπήματα που είχαν προηγηθεί, υποδεικνύοντας την Αλέκα Μασιάλα και είχε ζητήσει να καταθέσει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή).

«Η απόφαση είναι άδικη. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της, ενώ με τον συγκατηγορούμενό της διατηρούσε φιλική σχέση. Πρόκειται για μια γυναίκα που την κακοποιούσε ο σύζυγός της και θεωρώ ότι το Εφετείο θα την κρίνει τελείως διαφορετικά» είχε σχολιάσει ο συνήγορος της 42άχρονης, Απόστολος Λύτρας.