Σύνταγμα: Όχημα έμεινε από βενζίνη, έξω από Υπουργείο και κινητοποίησε ..την Αντιτρομοκρατική

Αυτοκίνητο που έμεινε απο καύσιμα και οι επιβαίνοντες το στάθμευσαν έξω απο Υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος προκάλεσε….. πανικό στην ΕΛ.ΑΣ

Αποκλεισμό της Β.Σοφιας για διερχόμενους και πεζους και εκτροπές κυκλοφορίας ύστερα από ενημέρωση σκοπού Υπουργείου, για κινήσεις που κριθηκαν ύποπτες- μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά της διμοιρίας ΥΑΤ στα Εξάρχεια (10/01-06.10)

Ο σκοπος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, για ύποπτες κινήσεις (11/01-05.20) επι της Β.Σοφίας. Ήταν ένα ζευγάρι που αποβιβάστηκε από όχημα το οποίο στάθμευσε εξωτερικά του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΤΑΞΙ.

Άμεσα και με δεδομένο της ωρας (αλλαγή για τα πληρώματα της νυχτερινής και αντικατάσταση απο την Α αλλαγη) και την τρομοκρατική ενοπλη επίθεση κατά της στατικής διμοιρίας ΥΑΤ (10/01-06.10) έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επικράτησε αναστάτωση στο Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ Άμεσα δόθηκαν αναζητήσεις στα πληρώματα για το ΤΑΧΙ στο οποίο επιβιβάστηκε το ζευγάρι και αποχώρησε με άγνωστο προορισμό.

Στις οδους στη συμβολή της Σεκκερη και Β.Σοφιας στο ανερχομενο, Κουμπαρη και Β.Σοφιας στο κατερχόμενο, Ηρώδου Αττικού και Νεοφύτου Βάμβα, άμεσα διεκόπη η κυκλοφορία. Ενω εκτροπές έγιναν απο την πλατεία Κολωνακίου στη συμβολή της Κουμπάρη και Φιλικης Εταιρείας και απο την Ακαδημίας και Β.Σοφίας.

Το ΤΑΧΙ εντοπίσθηκε να κινείται στα Βόρεια προάστια και οι εντρομοι επιβαίνοντες, ανέφεραν στους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οτι αναγκάστηκαν να σταθμευσουν και να κλειδώσουν το όχημά τους έξω απο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθως έμεινε απο καύσιμα. Συνοδεία των πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης το ΤΑΞΙ επέστρεψε στο σημείο απ όπου είχε παραλάβει το ζευγάρι. Ο οδηγός με τα κλειδιά άνοιξε το όχημα και επέδειξε τα έγγραφα καθως και τη μηδενικη ένδειξη καυσίμου στους Αστυνομικούς που είχαν αποκλεισει την περιοχή.

Η κυκλοφορία αποκαταετάθηκε (11/01-05.50) και αναζητήθηκαν καύσιμα για το όχημα προκειμένου να απομακρυνθεί απο το Υπουργείο…