ΜΟΔ Κοζάνης: Κατέθεσαν η σύζυγος και η μητέρα του Ειδικού Φρουρού, στην υπόθεση δολοφονίας του αυτοκινητιστή Κοσμά Τζέλιου

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον Ειδικό Φρουρό, στην υπόθεση δολοφονίας του 52άχρονου αυτοκινητιστή, Κοσμά Τζέλιου, σε αγροτική περιοχή, στην πόλη της Καστοριάς.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, μεταξύ μαρτύρων εξετάσθηκαν (23/02) η μέχρι πρότινος σύζυγος του κατηγορουμένου, Θεοδοσία Σκιμετζή και η μητέρας του Πατρίς Δημητροπούλου.

Η Θεοδοσία Σκιμετζή, κατέθεσε, “ο σύζυγός μου έφυγε κανονικά από το σπίτι για την δουλειά του, στην συνέχεια με ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε για λίγο να επιστρέψει στο σπίτι και όταν επέστρεψε αργά το απόγευμα του ετοίμασα το τραπέζι για να φάει. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στο παρουσιαστικό του”.

Η πρώην σύζυγος του Ειδικού Φρουρού, περιέγραψε τη στιγμή που ο κατηγορούμενος από το κινητό του, την ενημέρωσε ότι στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι στην Καστοριά κάποιοι σκότωσαν ένα ταξιτζή και στην συνέχεια μίλησε για την ανησυχία που έδειξε όταν τηλεφώνησαν στο σπίτι από την Αστυνομία και μίλησαν μαζί του για να βεβαιώσουν εάν το αγροτεμάχιο στην περιοχή της Λεύκης, όπου εντοπίστηκε ο νεκρός ταξιτζής, του ανήκει.

“Μίλησε με τον πατέρα του και λίγο αργότερα αναχώρησε και ο ίδιος για την υπηρεσία. Το πρωί ενημερώθηκα από τον πατέρα μου ότι για το συμβάν έχει συλληφθεί ένας Αστυνομικός και ότι αυτός ήταν ο σύζυγός μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη αυτό που έκανε”.

Στην ερώτηση της Προέδρου Έδρας εάν της εξομολογήθηκε κάτι για την πράξη του, ανέφερε ότι “και τις δύο φορές που τον συνάντησα στις φυλακές, όταν τον ρώτησα γιατί το έκανες, μου απάντησε ότι ήμουν θολωμένος”.

Η Θεοδοσία Σκιμετζή, περιέγραψε τον κατηγορούμενο πρώην σύζυγό της, ως μοναχικό χωρίς φίλους, που δεν τα πήγαινε καλά με την οικογένειά του, έμενε πολλές ώρες στο σπίτι και στην οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, όπου πολλές φορές έπαιζε έως και 5 ώρες την ημέρα παιχνίδια με όπλα. Ανέφερε επίσης, ότι τον τελευταίο καιρό- πριν από το έγκλημα- δεν κοιμόταν καλά και της είχε αναφέρει ότι υπήρχαν φορές που έβλεπε εφιάλτες.

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρωτησε τη μάρτυρα εάν της είχε παραπονεθεί για αρνητικές επιδράσεις ύστερα απο την εμπλοκή του στον τραυματισμό και τη σύλληψη του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, στην αιματηρή συμπλοκή που το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, όπου εντοπίσθηκε, καταζητούμενος και επικηρυγμενος εκείνη της εποχη απο την ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε ότι “δεν μου εξέφρασε ποτέ κανένα παράπονο, ή δεν μου ανέφερε κάτι σχετικά”. Η πρώην σύζυγος του Ειδικού Φρουρού διαβεβαίωσε το Δικαστήριο ότι στην οικογένεια δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, αλλά ομολόγησε την έκπληξή της όταν μετά την δολοφονία του αυτοκινητιστή Κοσμάς Τζέκη, διαπίστωσε από οικονομικό έλεγχο στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό ότι ο κατηγορούμενος πρώην σύζυγός της, Ειδικος Φρουρός, είχε προβεί σε αναλήψεις ύψους #€21.000, χωρίς να την έχει ενημερώσει, ή να της το έχει αναφέρει.

Η Πατρίς Δημητροπούλου, μητέρα του κατηγορούμενου Ειδικού Φρουρού κατέθεσε, όταν ο γιος της επέστρεψε στην Καστοριά, μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ήταν νευρικός. Σε ερώτηση της Έδρας υποστήριξε ότι προσωπική της εκτίμηση είναι ότι ο φόνος έγινε με πρόθεση τη ληστεία και όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε, “μου απάντησε ότι δεν θυμάται γιατί το έκανε”.

Ο ψυχίατρος Ν. Παπαθανασίου, ο οποίος παρακολουθεί τον προφυλακιστέο Ειδικό Φρουρό στις φυλακές Γρεβενών, ανάφερε ότι έχει αυξημένα ποσοστά αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης και ίσως στοιχεία μειωμένου καταλογισμού.

Ο Ιωάννης Κωστέας, αυτοκινητιστής στην Καστοριά, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας του συναδέλφου του Κοσμά Τζέλιου, δάνεισε #€200 στον Αστυνομικό, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε ότι τα είχε ανάγκη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν έχει προκύψει είτε από ομολογία ή κατάθεση από τους μάρτυρες ότι θύτης και θύμα γνωρίζονται, ή διατηρούσαν φιλικές σχέσεις

Με σωματικό έλεγχο στο ακροατήριο και τους μάρτυρες, ένστολοι Αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί και εντός της Δικαστικής αίθουσας σε ανάπτυξη φραγμού  περιμετρικά του κατηγορούμενου Ειδικού Φρουρού. Το Μικτο Ορκωτό Κοζάνης, διέκοψε λόγω παρέλευσης ωραρίου για την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018, με τη διαδικασίαςμ να συνεχίζεται με την απολογία του κατηγορουμένου.