Λευκή Καστοριάς: Πώς συνελήφθη ο Αστυνομικός δράστης της δολοφονίας του οδηγού ΤΑΞΙ

Συσχετισμός στοιχείων και η βοήθεια της τεχνολογίας οδήγησαν σχεδον άμεσα στη σύλληψη του Αστυνομικού δράστη της δολοφονίας του 52άχρονου αυτοκινητιστή στη Λεύκη Καστοριάς.

Η διαδρομή στο GPS του αυτοκινητιστή, με ανάστοφη διαδρομή, οδήγησε τους Αστυνομικούς στο σημείο από το οποίο ο 52άχρονος ΚΤ επιβίβασε αργά το απόγευμα (10/03) το τελευταίο του πελάτη. Τα ίχνη της πορειας που ακολούθησε ο 52άχρονος οδηγός ΤΑΞΙ, οδήγησαν στην περιοχή Χολόη τις ερευνες.

Σε βιντεληπτικό υλικό το οποίο αναζητήθηκε από την ευρύτερη περιοχή, προσδιορίσθηκε η αυτοπρόσωπη παρουσία του Αστυνομικού  (πρώην Ειδικού Φρουρού) και οι κινήσεις του, τις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του, στη Χλοη. Σε συνδυασμό με το εύρημα στη σκηνή εγκλήματος, του κάλυκα των 45mm (ένα εξαιρετικά “δύσκολο” διαμέτρημα ακόμα και στις Τάξεις των ενστόλων της ΕΛ.ΑΣ ) και αλλα στοιχεια της προανάκρισης, κρίθηκε ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή.

Όπως αποκάλυψε το nantiareport.gr- πρόκειται για τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό ο οποίος είχε ακινητοποιήσει με μια βολή, το Νίκο Μαζιώτη τον Ιούνιο (2014) στην ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι τραυματίζοντας τον σοβαρά- με διάτρηση και διαμπερές τραύμα- στον ώμο και το βραχίονα. Είχε ζητήσει μετάθεση και είχε αποσπαστεί στην περιοχή εντοπιότητας του και υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ Καστοριάς.

ΜΑΖΙΩΤΗΣ

Με εναν λεπτομερή επιχειρησιακό σχεδιασμό, οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεκτίμηση της επικινδυνότητας της Αστυνομικής επιχείρησης, στη σύλληψη του 30άχρονου Αστυνομικού, στο ενδεχόμενο ενοπλης συμπλοκης, με δεδομένο ότι ηταν ένοπλος, επιχειρησιακός και άριστος σκοπευτής, και υπο το ενδεχόμενο να αντιδρούσες “απρόβλεπτα”, οργανωσαν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr, δόθηκε εντολή στα πληρώματα της ΟΠΚΕ για συγκέντρωση στο πλαίσιο των ερευνών που ηταν σε εξέλιξη. Μόλις η ομάδα συγκεντρώθηκε (11/03-04.00) συνάδελφοι του Αστυνομικού από άλλες υπηρεσίες οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση, προχώρησαν στη σύλληψή του πρώην Ειδικού Φρουρού.

Τα κίνητρα της δολοφονίας του 52άχρονου αυτοκινητιστή εξετάζονται στο προανακριτικό πλαίσιο των ερευνών που διεγείρει η Ασφάλεια Καστοριάς.