ΜΟΔ Αθηνών: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο «ψευτογιατρός», Νικόλαος Κοντοστάθης

Ανακοινώθηκε η απόφαση Δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον «ψευτογιατρό», ή «Dr Kontos”, κατηγορούμενο Νικόλαο Κοντοστάθης

Ένοχος ο «ψευτογιατρός» ή .. Dr Kontos, όπως ο ίδιος συστήνονταν στα θύματά του κρίθηκε ο κατηγορούμενος, Νικος Κοντοστάθης, από τη σύνθεση του ΜΟΔ Αθηνών.

Ο 50χρονος, αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος ασθενών, κυρίως καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι. Η Έδρα έκρινε επίσης ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της κακουργηματικού βαθμού απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και ασθενών και για αντιποίηση Αρχής (στο διάστημα 1.5.2020 έως 16.6.2020) και για άλλα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρακάθισαν επίσης άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θωρακοχειρουργός στο επάγγελμα, Κώστας Μαρκόπουλος, για τους οποίους η Έδρα αποφάνθηκε αθώωση.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.

Η δικονομική διαδικασία συνεχίζεται, επί των ελαφρυντικών και των ποινών που θα επιβάλει συνολικά στον καθηγούμενο .