ΜΟΔ Αθηνών: Η ετυμηγορίας στη δίκη του «ψευτογιατρού» «Dr Kontos» και τους συγκατηγορούμενούς του

Εντός της ημέρας, αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον «ψευτογιατρό» ή «Dr Kontos»

Έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία με καταθέσει δεκάδων θυμάτων και συγγενών απελθόντων θυμάτων του, Δικαστές και Ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, εντός της ημέρας (17/11) αναμένεται να εκδόσουν την απόφασή τους, για τον υπόδικο «ψευτογιατρό» ή .. Dr Kontos, όπως ο ίδιος συστήνονταν στα  θύματά του.

Ο 50χρονος, Νικος Κοντοστάθης, αντιμετωπίζει κατηγορίες οι οποίες αφορούν σε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος ασθενών, κατά βάση καρκινοπαθών. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρακάθισαν επίσης άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην Υπουργός.

«Δεν είμαι δολοφόνος» είχε ισχυριστεί κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος δηλώνει «βοτανολόγος με φήμη«- κατά δηλώσή του- «που είχε ξεπεράσει, τα σύνορα του Αγίου Όρους». Κατά την απολογία του στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασία στο ΜΟΔ Αθηνών, ο κατηγορούμενος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή των 16συγκατηγορύμενων του, από κάθε κατηγορία.

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα. Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του», είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας για τον .. Dr Kontos, και πρόσθεσε ότι, «Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν. Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα… Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του και εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες», αναφερόμενος στους δύο εφήβους, τον 16χρονο Θεοδόση και την 14χρονη Δέσποινα, οι οποίοι κατέληξαν νοσούντες από καρκίνο .

Ο Εισαγγελικός λειτουργός, είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, «Ο κατηγορούμενος συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες (νευρογκολόγος, νευροχειρουργός κ.λπ.) αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο. Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού.

Ο Νικόλαος Κονταστάθης φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο. Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με έτερους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Κανόνιζε να δίνει ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα. Προέβαλε τον εαυτό του ως επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς με έδρα την Ελβετία. Με κάθε ευκαιρία ανέφερε πως είχε σώσει πολλούς ασθενείς μεταξύ των οποίων ο Σουμάχερ, η Γιάννα Αγγελοπουλου, ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλεγε ότι έχει θεραπεία για λίγους και ότι φαρμακοβιομηχανίες κυνηγάνε να τον σκοτώσουν».