ΜΟΔ Αθηνών: Σε 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη με χρηματική ποινή €327.000 καταδικάστηκε ο Νίκος Κοντοστάθης

Το ΜΟΔ Αθηνών ανακοίνωσε την απόφασή του – πριν από λίγο- επί των ποινών για τον κατάδικο Νίκο Κοντοστάθη, τον «ψευτογιατρό» ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς με καρκίνο και σοβαρές ασθένειες, αποσπώντας τους χιλιάδων ευρω

Σε 8 φορές ισόβια, και επιπλέον κάθειρξη 50 ετών για τα υπόλοιπα αδικήματα (εκτιτέα τα 20) και σε χρηματική ποινή ύψους €327.000 ήταν η  απόφαση που ανακοίνωσε η Έδρα του ΜΟΔ Αθηνών στον κατηγορούμενο.

Προηγήθηκε, η ομόφωνη απόφαση ενοχής για τον κατηγορούμενο για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, καθώς και σειρά άλλων κακουργηματικων αδικημάτων- απάτη, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή μνημείου.

Συναισθηματικά φορτισμένη η Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ανέφερε πως ήταν μια μαραθώνια διαδικασία και όλοι συνέβαλαν σε αυτή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» ανέφερε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Θύματα και συγγενείς θυμάτων παριστάμενοι στο ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και απεύθυναν «ευχαριστώ» .