ΜΟ Αθηνών: Παραβίαση “δικαιωμάτων του “ΟΤΕ” και η παρωδία στη δική της Κλοντιάνα Τσέλο για την αιματηρή επίθεση στο Γιώργο Νέο

Έγκλειστη στις Φυλακές Κορυδαλλού η 50χρονη εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο δικάζεται για την αιματηρή επίθεση στον πρώην εραστή και βιολογικό πατέρα της κόρης τους, γνωστό οφθαλμίατρο Γιώργο Νέρο, πριν ένα χρόνο στο Χαλάνδρι

Έναρξη της δίκης (02/11) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίου της Αθήνας για την αιματηρή επίθεση (11/11 2021) σε βάρος του γνωστού οφθαλμίατρου Γιώργου Νέου από την πρώην σύντροφό του Κλοντιάνα Τσέλο, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι και μπροστά στην ανήλικη κόρη τους.

Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και με… αδιανόητα αιτήματα μετήχθη στο ΜΟΔ Αθηνών η κατηγούμενη Κλοντιάνα Τσέλο. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η κατηγορούμενη αφού δήλωσε ότι δεν έχει υπερασπιστή, αρνήθηκε την νομική συμπαράσταση και του δεύτερου ορισμένου συνηγόρου που της όρισε το Δικαστήριο δήλωσε ότι βρίσκεται σε απεργία πείνας τις τελευταίες 20 ημέρες. Υπέβαλλε διαρκώς αιτήματα, όπως αντικατάσταση των μελών της έδρας, τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, ακόμα και την παρουσία του Αλβανού Πρέσβη στο Δικαστήριο, τα οποία όλα απορρίφθηκαν από την Έδρα. Η ίδια “κατήγγειλε” – όπως διατυπώθηκε – σε «καταπάτηση των δικαιωμάτων (της) βάσει της συνθήκης του …ΟΤΕ» (σσ ΟΗΕ)

«Την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι. Τη στιγμή εκείνη ήρθε η κατηγορούμενη στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει, «κ@@@@λη, το παιδί δεν θα κάνει ό,τι θέλεις εσύ». Ατάραχη, άνοιξε το τσαντάκι, έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. Είχε ρίξει τρεις-τέσσερις πυροβολισμούς. Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί «πάμε να φύγουμε». Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο οφθαλμίατρος και πρώην εραστής της, βιολογικός πατέρας της κόρης τους, Γιώργος Νέρος.

Ο 50χρονος αναφέρθηκε στα πολλαπλά χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε, ενώ τόνισε πως και η 11χρονη ανήλικη κόρη τούς, από τις πράξεις της μητέρας της, αντιμετώπισε κίνδυνο ζωής, καθώς από τις σφαίρες θα μπορούσε- όπως κατέθεσε – μπορούσε να έχει εποστρακιστεί και να την έχει πλήξει.

Η 50χρονη Αλβανή εικαστικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου μεταξύ άλλων.

Η Κλoντιάνα Τσέλο, βιολογική μητέρα της ανήλικης κόρης που είχε αποκτήσει εκτός γάμου με τον περιστατικό εραστή της, οφθαλμίατρο Γιώργο Νέρο, είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στην οδό Ζαν Μωρεάς στο Χαλάνδρι. Όταν είδε τον 50χρονο Αναπληρωτή Διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου “ΥΓΕΙΑ” και επικεφαλής του Ιατρείου Διάγνωσης και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων “ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ”, πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά, με αυτόπτη μάρτυρα τη 12χρονη κόρης τους, την οποία αποπειράθηκε να απάγει στη συνέχεια. Ο Γιώργος Νέρος τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευθεί για δύο εβδομάδες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η Κλοντιάνα Τσέλο, σε προηγούμενο χρόνο είχε κινηθεί σε βάρος και της Αγγλίδας σύζυγο του ορθαλμιάτρου, η οποία κατήγγειλε τη σε βάρος της επίθεση και απειλή.

Η 50χρονη Αλβανή δράστιδα της ένοπλης αιματηρής επίθεσης, κατά τη σύλληψή της είχε υποστηρίξει ότι το όπλο δεν ήταν δικό της, αλλά του πρώην εραστή της, ο οποίος την απείλησε και καθώς βρέθηκε σε άμυνα, κατάφερε να τον αφοπλίσει και τον πυροβόλησε. Η μαρτυρία της ανήλικης- τότε 11χρονης- κόρης τους, ήταν καθοριστική για την ποινική της μεταχείριση, καταδεικνύοντας της ως δράστιδα της ένοπλης επίθεσης και  μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα.

Το θύμα και ο θύτης της αιματηρής επίθεσης μετά το χωρισμό τους είχαν βρεθεί σε αντιδικία για την επιμέλεια του παιδιού, που ανατέθηκε με Εισαγγελική απόφαση στον πατέρα.

Η δίκη διέκοψε και συνεχίζεται στις 15Νοεμβρίου.