Μητροπολίτης Σάμου, Ευσέβιος: “Με τη βοήθεια του Θεού θα ξαναφτιαχτούν οι εκκλησιές μας, οι άνθρωποι μας να είναι καλά και υγιείς!”

Συνεχίζεται η απομάκρυνσης των ιερών κειμηλίων από τους 54 ναούς που επλήγησαν από το φονικό σεισμό στη Σάμο

Ο κύριος σεισμό των 6,7R που σημειώθηκε (30/10-13:51) στη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ βόρεια της Σάμου, με τους δύο νεκρούς εφήβους, άφησε και σοβαρές καταστροφές σε κτήρια και εκκλησίες στου νησιού .  Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ , μπήκαν το πρωί της Κυριακής (01/11) στο Ορθόδοξο Ιερό Ναό «Παναγία Θεοτόκου», στο Καρλόβασι της Σάμου, καθώς έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του τρούλου της εκκλησίας και απομάκρυναν ιερά κειμήλια από το Ναό της Παναγιάς.

«Με τον Ιεράρχη της Σάμου, σεβασμιότατο κ.κ. Ευσέβιο, μπήκαμε στον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο Καρλοβασίου, μια από τις 54 πληγωμένες από τον σεισμό εκκλησιές του νησιού. Απομακρύναμε και από αυτή,  τα πολύτιμα κειμήλια και εικόνες εκατονταετιών… Συγκινημένος ο ποιμενάρχης, μου είπε, “Με τη βοήθεια του Θεού θα ξαναφτιαχτούν οι εκκλησιές μας, .. οι άνθρωποι μας να είναι καλά και υγιείς”..», επισημαίνει ο Υποστράτηγος ΠΣ Γιάννης Σταμούλης, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου -Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.