Μητροπολίτης Μάρκος: «Είπα να βγουν και να σταθούν έξω από την αυλή, διότι οι επίτροποι ήλθαν να δώσουν οδηγίες για όσους θα μπουν μέσα”

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΙΜ Χίου, ύστερα από καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, για την απαξιωτική συμπεριφορά του Μητροπολίτη Μάρκου σε ένστολο προσωπικό ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά, Χίου

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα της Χίου, ο Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, επιβεβαιώνει την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, δεν αποδέχεται ότι χαρακτήρισε “ανεπιθύμητους” τους αστυνομικούς, ωστόσο τους ζήτησε να περάσουν εκτός του Ιερού Ναού. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «Αυτό που είπα να βγουν και να σταθούν έξω από την αυλή διότι οι επίτροποι, μου είπαν ότι ήλθαν να δώσουν οδηγίες για τα άτομα που θα μπουν μέσα. Εμείς τηρούμε ακριβώς τα ορισθέντα. Είναι περιττό να ήταν εκεί. Δεν ειπώθηκα η λέξη «ανεπιθύμητοι». Ο τόνος της φωνής οφείλεται στην ερώτηση ενός αστυνόμου ότι δεν άκουσε τι είπα γιατί φορούσα τη μάσκα. Μετά ζήτησα να έλθουν να τους εξηγήσω. Δεν ήλθαν».