Χρυσοχοΐδη προς Αξιωματικούς της Βορείου Ελλάδος: “Να οργανώσουμε τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας”

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προήδρευσε συσκέψεως με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη

«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη (11/11).

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος προς τους Αξιωματικούς της Βορείου Ελλάδος, ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων σε αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, ενώ παράλληλα, έδωσε οδηγίες για προστασία του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, που έχει επιφορτιστεί με την εφαρμογή των μέτρων, για τη διασφάλιση της υγείας τους. «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας. Και αυτά τα μέτρα ενισχύονται διαρκώς. Όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι καλυμμένες με υλικά ούτως ώστε να προστατεύεται η υγεία του προσωπικού. Όλα τα μέτρα εποπτεύονται από αξιωματικούς και μάλιστα με αυστηρό τρόπο. Έχουν αποσταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χιλιάδες τεστ COVID, ώστε να υποβληθεί σε αυτό αποκλειστικά το προσωπικό της ΕΛΑΣ στη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Οι δικές μου οδηγίες ήταν ακόμη πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, ακόμη περισσότερη εποπτεία. Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, καλώ όλους τους αστυνομικούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα – το προσωπικό της αστυνομίας στην εποπτεία των μέτρων να παραμείνει στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας». Ενώ πρόσθεσε,  «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνδρομή της Αστυνομίας στον αγώνα κατά της πανδημίας. Θέλω να πω σε όλους πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, που δημιουργούνται, λόγω του lockdown, ιδιαίτερα σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στην πόλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε, «Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου».

Στη συνέχεια της Συνέντευξης Τύπου, ακολούθησε σύσκεψη με τους Αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης, όπου στο επίκεντρο τέθηκαν τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.