Χίος: Ο Μητροπολίτης εξεδίωξε από εκκλησία Αστυνομικούς με απαξιωτική συμπεριφορά- «Άραγε από πού μας έδιωχνε;»

Την αξιώτική συμπεριφορά την οποία επέδειξε προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, για τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος εξεδίωξε τους Αστυνομικούς από την Εκκλησία χαρακτηρίζοντάς τους .. ανεπιθύμητους

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου. Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας στην παρουσία των Αστυνομικών, αναίτια τους επιτέθηκε φραστικά και τους “έκρινε” ανεπιθύμητους εκδιώκοντάς τους από την Εκκλησία ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου. Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας.
Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι.Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς. Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει: «Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.
Άραγε από πού μας έδιωχνε;
Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.
Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του. Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν», καταλήγει η συνδικαλιστική ανακοίνωση των Αστυνομικών της Χίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χίου σε απάντηση της καταγγελίας των Αστυνομικών.