Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστες αποχώρησαν από το Κέντρο Κράτησης και κινήθηκαν στη χώρα- Αναπτύχθηκαν Αστυνομικες διμοιρίες

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν λαθρομετανάστες οι οποίοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Άνδρες Ιρακινής και Συριακής καταγωγής περιπου 80 ατομα- αναχώρηαν απο το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και συναντήθηκαν με ομάδα λαθρομεταναστών οι οποίοι πεζή κινήθηκαν απο το Καρά Τεπέ προς το κεντρο της χωρας στη Μυτιλήνη. Οργανωμένοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής τους στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας και τις πολύμηνες όπως υποστηρίζουν καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει.
Έχοντας στην κατοχή τους σκηνές, υπνόσακους και τους ταξιδιωτικούς τους σάκους αρνήθηκαν την όποια διαπραγμάτευση με τις Αατυνομικές Αρχές.

Αστυνομική διμοιρία η οποία αναπτύχθηκε στην Επάνω Σκάλα (βόρεια είσοδο της Μυτιλήνης) ανεκοψε την πορεία τους και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία για περίπου δυο ώρες.

Στη συνεχεια (27/10-13.00) οι λαθρομετανάστες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και αποχώρησαν τρέχοντας σε διάφορες κατευθύνσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αναπτύσσονται σε σημεία της πόλης ωστε να αποτρεψουν επικείμενη κκατάληψη.

Οι λαθρομετανάστες κατέλαβαν την είσοδο του λιμανιού παρεμποδίζοντας την είσοδο. Μετά από παρέμβαση των λιμενικών (27/10-14.00) οι λαθρομετανάστες άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα και επέστρεψαν στο  Κέντρο Κρατησης της Μοριας.