Μήνυση για υποκίνηση μίσους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας, κατά του φερόμενου ως πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας

Μήνυση κατά του Τζαβέντ Ασλάμ, φερομένου ως πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πράξεις υποκίνησης μίσους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο (14/12).

Με βάσει τις διατάξεις του αντιρατσιστικού Νόμου, το μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Τάσος Συμιγδαλάς, υπέβαλλε (17/12) μήνυση κατά του Τζαβέντ Ασλάμ, φερομένου ως πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πράξεις υποκίνησης μίσους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο (14/12).

Αφορμή στάθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς τη Βουλή το περασμένο Σάββατο (14/12), την οποίο διοργάνωσε ο φερόμενος ως πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητα Τζαβεντ Ασαμ, με την υποστήριξη του ΚΕΕΡΦΑ. ΜΕ επίπλαστη αφορμή συγκέντρωσε και έβγαλε στους δρόμους καθοδηγούμενους μουσουλμάνους Πακιστανικής υπηκοότητας, με αίτημά τους, την τιμωρία του 50αχρονου άστεγου άνδρα ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, και αντέδρασε όταν δέχθηκε επίθεση από Πακιστανούς κι επαναλάμβανε τρεις υβριστικές εκφράσεις σε βάρος των Πακιστανών και της θρησκείας τους (03/12). Ο 50άχρονος άστεγος συνελήφθη καθως και οι δύο Πακιστανοί εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο με της ΔΙΑΣ να τους προσαγάγει στο ΤΑ Ομονοίας.

Πολίτης που βρέθηκε στο Σύνταγμα το περασμένο Σάββατο (14/12) κατέγραψε με το κινητό του και καταγγέλει: “ΑΙΣΧΟΣ!!!το βίντεο το τράβηξα στην πλατεία Συντάγματος που κατέβηκα 18:30 η ώρα σήμερα με τα παιδιά μου να δούμε το δέντρο,αντί αυτού είδαμε ένα τσούρμο πακιστανούς να κλείνουν το δρόμο και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στην πλατεία ΜΑΖΙ με το φορτηγό που είχε τα ηχεία και τους συνόδευε ,μας απώθησαν από το δέντρο που πέρασαν δίπλα ,ευτυχώς δεν μας πάτησαν με το φορτηγό και επί μισή ώρα ή μας έβριζαν από τα ηχεία ή μας ευχαριστούσαν για την φιλοξενία (Πακιστανικά δεν ξέρω!!).Δεν ντρέπεστε καθόλου όλοι σας δήμαρχοι ,υπουργοί και πρωθυπουργέ,πείτε μου ένα κράτος της γης που θα επέτρεπε η αστυνομία αυτό το αίσχος!!!στην κεντρική του πλατεια!!!Κοινοποιήστε το χάλι μας το μαύρο”…