Μήνυση για σταθμεύσεις οχημάτων ΕΛ.ΑΣ. σε οδηγό όδευσης τυφλών

Όπως διαβάσαμε στο blog racistcrimeswatch.wordpress.com, κατατέθηκε μήνυση για “ρατσιστικές” σταθμεύσεις οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. σε οδηγό όδευσης τυφλών στο Εφετείο Αθηνών, με αίτημα κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Κυρίες/Κύριοι
Επισυνάπτουμε έξι φωτογραφίες στο πεζοδρόμιο της οδού Λουκάρεως έξω από το Εφετείο Αθηνών που βγάλαμε σήμερα το πρωί 4/5/2017, τις πέντε στις 11:22-11:24 και την έκτη στις 12:42.

Υπήρχε για μεγάλο πολύωρο χρονικό διάστημα παράνομη και πρόδηλα συνειδητά και προκλητικά ρατσιστική στάθμευση τριων οχημάτων της ΕΛΑΣ επάνω στο οδηγό όδευσης τυφλών καθιστώντας τον τελευταίο άχρηστο για τους τυφλούς.

Εγκαλούμε κάθε υπεύθυνο της ΕΛΑΣ περιλαμβανόμενου του προϊσταμένου της αστυνομικής δύναμης σήμερα για πρόκληση διακρίσεων σε βάρος των τυφλών, πράξεις που τιμωρούνται από το άρθρο 1 παράγραφοι 1 – 3 – 5 του Ν. 927/79, καθώς και για παράβαση καθήκοντος με σκοπό να βλάψουν γενικότερα τους τυφλούς, δηλαδή άτομα η επιλογή των οποίων έγινε λόγω των χαρακτηριστικών αναπηρίας πράξεις που τιμωρούνται από το άρθρο 259 ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 81Α ΠΚ. Ζητούμε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε περίπτωση. Αιτούμεθα να μας γνωρίσετε αριθμό πρωτοκόλλου της καταγραφής της μήνυσης και ενημέρωση για τις ενέργειές σας.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς – Panayote Dimitras
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι – Greek Helsinki Monitor