Μήνυμα Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για το Πάσχα

Μήνυμα Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη για τις εορτές του Πάσχα 2020

«Αύριο, 19 Απριλίου, γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, την σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης. Με σεβασμό και κατάνυξη παρακολουθούμε τις Άγιες Ημέρες την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος που καταλήγει στο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου αντιπροσωπεύει το ύψιστο μήνυμα ελπίδας που ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί ένα μήνυμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται και προχωράει. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως με αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, καλοσύνη, αγάπη, προσφορά, πίστη και αισιοδοξία μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και όσο και αν δοκιμαζόμαστε, τελικά να βρούμε διέξοδο.
Αυτή τη μεγάλη αλήθεια ας κρατήσουμε ως παρακαταθήκη στην τόσο δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνει η πατρίδα μας ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας. Ας πιστέψουμε ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Γιατί τελικά το νόημα της γιορτής του Πάσχα συνοψίζεται στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, ώστε το Φως της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να μας γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι σε κάθε αντιξοότητα υπάρχει διέξοδος και θα ξεπεράσουμε ενωμένοι και αυτή τη δοκιμασία.
Με τις σκέψεις αυτές, απευθύνω σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τις πιο θερμές ευχές μου, για ένα Πάσχα με υγεία, αγάπη, ευημερία και πρόοδο.
Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!»