Χίος: Δίωξη και πρόστιμο €5.000 ευρώ στον “ιπτάμενο” ιερέα που άνοιξε εκκλησία για την πρώτη Ανάσταση

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε να δικαστεί μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ο ιερέας του Ναού της Ευαγγελίστριας Χίου

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020, παραπέμφθηκε ο πατερ Χριστόφορου Γουρλή ιερέας του ΙΝ Ευαγγελίστριας της Χίου, ο οποίος τέλεσε την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου με ανοιχτές τις πόρτες του ναού, κατά παράβαση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Στον ιερέα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους €5.000 όπως προβλέπεται στις διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος ο πάτερ Χριστόφορος Γουρλής, χαρακτήρισε τιμητική τη δίωξη του και «προσθήκη στο βιογραφικό του», δηλώνοντας ότι έπραξε κατά συνείδηση. Σε τακτική δικάσιμο στις 5 Νοεμβρίου 2020 παραπέμφθηκε να δικαστεί και η γυναίκα η οποία προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος των Αστυνομικών και συνελήφθη έξω από τον Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου, κατηγορούμενη για επίθεση και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ιερέα για τη λειτουργία της Ανάστασης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Χίου.