Μίλησε ο φρουρός του Καλοψιδιώτη- «Δίνει» το Σέρβο σύνοδο του επιχειρηματία

Το χρονικό του μακελειού το βράδυ της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα αποκάλυψε φρουρός του Φάνου Καλοψιδιώτη ο οποίος νοσηλευόταν τραυματισμένος από τα πυρά των εκτελεστών στο νοσοκομείο.

ΚΑΛΟΨΙΔΙΩΤΗΣΌπως μεταδίδει στο “ΡΕΠΟΡΤΕΡ” Κύπρου, ο φρουρός του επιχειρηματία αναφέρθηκε στην κατάθεση του, σε τρείς εκτελεστές- και όχι για δύο όπως εκτιμάτο από την αστυνομία- και ως εκ τούτου τα νέα δεδομένα αυξάνουν στους 5 τους δράστες του φονικού, εκ των οποίων οι δυο φαίνεται να εκτελούσαν χρέη οδηγών.
Ο φρουρός του Καλοψιδιώτη έδωσε (27/06) κατάθεση στους ανακριτές όπου ανέφερε όλο το χρονικό του στυγερού εγκλήματος και τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, με τις λεπτομέρειες να συγκλονίζουν.

Ο Σέρβος φρουρός και η δράση των εκτελεστών…
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο φρουρός ανέφερε ότι στο μπροστινό τραπέζι της παρέας του Καλοψιδιώτη, καθόταν αυτός και ο Σέρβος συνοδός φρουρός του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, χτύπησε το τηλέφωνο του Σέρβου με τον ίδιο να του αναφέρει ότι ήταν κλήση από κάποια γυναίκα. Στη συνέχεια ο Σέρβος έλαβε ένα μήνυμα και αμέσως κινήθηκε προς την τουαλέτα.
Μετά από ελάχιστα λεπτά, ο Κύπριος φρουρός του επιχειρηματία βλέπει δίπλα στο στενό δρομάκι του εστιατορίου μια φιγούρα, χωρίς όμως να μπορεί να διακρίνει ποιός είναι, λόγω χαμηλού φωτισμού και σκότους. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του, αντιλαμβάνεται ότι η συγκεκριμένη φιγούρα έφερε πιστόλι.
Αμέσως, ο φρουρός ακούει τους πρώτους πυροβολισμούς και γυρνάει προς το μέρος του Καλοψιδιώτη όπου τον βλέπει να σωριάζεται στο έδαφος. Ο ίδιος, τραυματισμένος από σφαίρες κρύφτηκε ενώ ακολούθησαν άλλοι πυροβολισμοί και ο εκτελεστής έπεσε νεκρός.
Στη συνέχεια όπως ανέφερε ότι φρουρός, βλέπει άλλα δυο πρόσωπα να έρχονται από το ίδιο δρομάκια κρατώντας καλάσνικοφ. Αφού εισήλθαν στο εστιατόριο άρχισαν να πυροβολούν το τραπέζι του Φάνου.
Ο ένας πήγε πάνω από τον Καλοψιδιώτη που ήταν στο έδαφος και συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο αστυνομικός και η σύζυγος του άρπαξαν τα παιδιά τους- 13ων και 14ων ετών- και κρύφτηκαν κάτω από το τραπέζι. Στη συνέχεια ο Ηλίας, ο αστυνομικός, εκανε κινηση να σηκωθει και η σύζυγος του, για να τον προστατεύσει. Τότε και οι δυο έπεσαν νεκροί από τα πυρά.
Ακολούθως οι εκτελεστές τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνοδεία πριν ένα μήνα ο Σέρβος…

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Κύπριου συνόδου του επιχειρηματία, ο Σέρβος φρουρός, δούλευε στον Καλοψιδιώτη μόλις ένα μήνα. Ανέφερε επισης στην κατάθεση του ο Σέρβος βρισκόταν στη τουαλέτα 8 – 10 λεπτά και εξήλθε αφού οι εκτελεστές διέφυγαν από το εστιατόριο ενώ ο φρουρός του επιχειρηματία επισήμανε στην αστυνομία ότι σε κάποια στιγμή άκουσε τον Σέρβο να αναφέρει στο τηλέφωνο τη φράση «we are here».
Σύμφωνα με τον Κυπριο φουρό του επιχειρηματία, ο Σέρβος συνοδός μετά το μακελειό επέστρεψε από την τουαλέτα χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα αναστατωμένος.

_______
*Ντίνα Κλεάνθους/ reporter.com.cy