Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμό σε στρατιωτικό τζιπ στο Γουδί

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό σε τζιπ του στρατου σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Γουδί ανήρτησαν αντιεξουσιαστές σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χώρου”.

image

Το.. “Συμβούλιο Αναρχικής Δράσης «Γράκχος Μπαμπέφ»” ανέλαβε τηυν ευθύνη για τον εμπρησμό στρατιωτικού τζιπ σε εγκατάσταση του στρατού στο Γουδί.
“Το βράδι του Σαββάτου 25/6 διεισδύσαμε σε μια εγκατάσταση του εθνικού στρατού στο Γουδί, κοντά στο σημείο που είχε εκτελεστεί ο κομμουνιστής αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης τον Μάρτη του 1952 και κάψαμε ένα στρατιωτικό τζιπ.
Η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήσαμε ήταν μια πράξη αντίστασης στην ένοπλη εξουσία και τον εθνικισμό του ελληνικού κράτους.
Σε ένα παραληρηματικο κείμενο παραθέτουν αιτιάσεις για τον εμπρησμό του οχήματος ενώ καταλήγουν ως “αλληλέγγυοι στους αρνητικά στράτευσης”
Ωστοσο από πηγές της ΕΛΑΣ, αν και δεν έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση, το περιστατικό εμπρησμού του στρατιωτικού τζιπ όντως έχει διακριβωθεί ωστόσο, η ημερομηνία είναι προγενεστερη της αναγραφόμενης σχεδόν δύο εβδομάδες (19/06). Ενω από κάμερες ασφαλείας, διακρίνεται στο στρατιωτικό όχημα να εκδηλώνεται φωτιά, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε παρουσία/  κίνηση ατόμων, ή ρίψη μολώτοφ από τον παρακειμενο εξωτερικό δρόμο της στρατιωτικής εγκατάστασης.