Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατρακυλά, η Ελλάδα προχωρά με ηπιότητα, καρτερία και σχέδιο. Ο,τι τους λείπει”

Βιντεολητικό υλικό από το επεισόδιο έξω από στέκι αντιεξουσιαστών στην περιοχή της Λαμπρινής, την 1η του περασμένου Νοεμβρίου, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε σε σχόλιό του στο λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατρακυλά. Σήμερα εκτρέπεται δια του εκπροσώπου του. Με μίσος και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί δεν αντέχει όχι 42, αλλά ούτε μια απλή αλήθεια: η Ελλάδα προχωρά με ηπιότητα, καρτερία και σχέδιο. Ό,τι τους λείπει».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «Τα συγκλονιστικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα News 24/7 εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη. Στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη βίαιη αστυνομική επίθεση σε καφετέρια στο Γαλάτσι τη Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
Στα σχετικά βίντεο διακρίνονται επίσης ένας άνδρας που προσπαθεί να διαφύγει ενώ κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, όσο και χτυπήματα «στο σορό» εντός της καφετέριας μπροστά σε ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την μητέρα του (σύμφωνα με μαρτυρίες). Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη. Μόλις προχτές σε ανακοίνωση για το εν λόγω συμβάν δίχως ντροπή κατέληγε «καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου κ της μητέρας του».
Ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη φυγή του εγκληματία υπαρχηγού των νεοναζί, που διαρκώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και χωρίς καμία ντροπή απαντά μόνο με ψέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως διακρίνεται το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο παρατίθεται σε διαδικτυακή ενημέρωση, έχει καταγραφεί μετά τα επεισόδια (01/11 2020) που προκάλεσαν αντιεξουσιαστές σε βάρος αστυνομικών διμοιρίας και της ΔΡΑΣΗ έξω από στέκι που λειτουργούν στην περιοχή της Λαμπρινής. Οι αντιεξουσιαστές, πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση και επιτέθηκαν στη διμοιρία και την Ομάδα ΔΡΑΣΗ ενώ 14άτομα του “χώρου” προσήχθησαν – και μετατράπηκαν σε συλλήψεις- στην Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής από τη πλατεία του Αγίου Αντρέα, Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί από νωρίς Αστυνομικές δυνάμεις σε αποτροπή επεισοδίων, κατά την τέλεση μνημοσύνου στο Νεκροταφείο του Ηρακλείου, μετά την απαγόρευση συγκέντρωσης στην Λ.Ηρακλείου 420 στο χώρο που έχει στηθεί το μνημείο, για τους δυο δολοφονημένους – Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, στο πλαίσιο της διενεργούμενης ΕΔΕ το βιντεοληπτικό υλικό θα εξετασθεί, ωστόσο επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο που έχει καταγραφεί, έχει μεταγενέστερο χρόνο λήψης των όσων προηγήθηκαν και προκάλεσαν την αστυνομική παρέμβαση.