“Μια μεγάλη προδοσία σε βάρος των Αξιωματικών”

Μια ασύλληπτη σχιζοφρένεια της πολιτείας, διαγιγνώσκει κάποιος   παρακολουθώντας την ανέλιξη των αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας και δει, της αστυνομίας, από τα αρχικά τους βήματος ( δόκιμοι ) έως το τέλος της καριέρας  τους.

Τους μαθαίνουν «πίστη στον νόμο » και υπακοή στο Σύνταγμα . Να νιώθουν ρίγος στην έπαρση της σημαίας, να προστατεύον τους αδύναμους και να κυνηγούν τους  πάσης φύσεως εγκληματίες. Να είναι τίμιοι  και σωστοί, πιστοί και ¨καθαροί¨

Τους εκπαιδεύουν και τους μετεκπαιδεύουν.

Τους κάνουν δυνατούς, αποφασιστικούς και ανυποχώρητους, κοινωνικούς ηγέτες  με όραμα, αξίες και ιδανικά.

Μετά, τους ρίχνουν στα βαθιά … στις ευθύνες ( χωρίς να τους πουν το μυστικό). Εκεί , πρέπει να αντέξουν, να έχουν υπομονή και σθένος, να κάνουν θυσίες … κι όλα αυτά διότι είναι λέει,  αξιωματικοί ( νέοι συνήθως )

Μετά συνειδητοποιούν ότι  κάποιοι εξ αυτών , αποκτούν περισσότερα προνόμια ενώ ξεκίνησαν από την ίδια βάση, έχουν περισσότερες ευκαιρίες, περνούν καλύτερα, έχουν καλύτερες προοπτικές ανέλιξης και προστατεύονται περισσότερο

Ψάχνοντας το γιατί διαπιστώνου την πραγματικότητα .

Από την αρχή έως το τέλος  η καριέρα τους, είναι μέρος ενός σχεδίου που …καλά κρατεί  στην χώρα  … της κατά φαντασίας.

Διαχρονικά το πολιτικοοικονομικό σύστημα με τους συνασπισμούς των  μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που το στηρίζουν  εναλλάξ, θέλει εκείνο  πλέον την δική τους υποταγή.

Έτσι αρχίζει το  «ξεσκαρτάρισμα ».

 Κάποιοι  δεν αντέχουν ή δεν μπορούν και φτάνουν στο σημείο να  πωλήσουν σε μια νύκτα την ψυχή τους , να πωλήσουν την πίστη τους τις αξίες και τα ιδανικά τους , προκειμένου να γίνουν αρεστοί στο κυρίαρχο ( κάθε φορά ) πολιτικό σύστημα χωρίς τις περισσότερες φορές να ξέρουν το γιατί .

Αναλαμβάνουν διοικητές και προϊστάμενοι σε ¨σημαντικές¨  υπηρεσίες  , για τα τοπικά – πολιτικά συμφέροντα γιατί απλά … κύριε Υπουργέ, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να στηθεί και να λειτουργήσει η αστυνομία ως Ρουσφετολογικός μηχανισμός ..κάθε φορά .

Κάποιο γίνονται περιζήτητοι «αφού κατέχουν πλέον το άθλημα » και απλά αλλάζουν διαπιστευτήρια, και διατηρούνται. Π@@@@@@@ς στην ψυχή δλδ.

Μα κάποιοι,  ακόμα χειρότερα. Αναλαμβάνουν εργολαβίες υπηρεσιακής εξόντωσης σε βάρος άλλων συναδέλφων τους  κατ εντολή των ¨νέων ¨ αφεντικό τους, που δεν θα τους ήθελαν από υψηλούς βαθμούς  αργότερα να διεκδικούν σημαντικές θέσεις.

Άλλοι όμως, συνεχίζουν να αντέχουν, να υπομένουν, να κάνουν θυσίες  και να παραμένουν πιστοί, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στον χαμηλόβαθμο συνάδελφό τους, μαζί, στο αυτόφωρο, στην μεταγωγή, στην πορεία. Συνεχίσουν να αρνιούνται να πωλήσουν της ψυχή τους.

Ενώ, όταν εκ των πραγμάτων δείχνουν σημάδια κόπωσης, όταν φτάσουν στα όριά τους, τους χαρακτηρίζουν ανεπαρκής ή προβληματικούς και τους παροπλίζουν .

Τους «βάζουν » μια ταμπέλα και τους έχουν στην άκρη.

Σε αυτούς συνιστούμε να αντιδράσουν …. με νόμιμα μέσα, ακόμα και με αγωγές για bullying, μείωση προσωπικότητας κ.α

Είναι εκείνοι που κρατούν όρθια τα σώματα ασφαλείας, είναι εκείνοι που αξίζουν τον πραγματικό σεβασμό .

Είναι οι μόνοι που αξίζουν αργότερα να ηγηθούν. Αυτούς θα στηρίζουμε …. αρκεί να μας το ζητήσουν.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά;

Για να συζητήσετε με την συνείδησή  σας κάποιοι  και να σώσετε την ψυχή σας

Σας δίνουμε αυτό το χρόνο μεταμέλειας,  πριν ασχοληθούμε μαζί σας. Έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία για (16 ) περιπτώσεις, τις οποίες αναλύουμε.

Η κοινωνία περνάει κρίσιμη καμπή και δεν θέλει φίδια στον κόρφο της.

* ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ