ΜΕΤΡΟ Ομόνοια: Ανήλικοι οι δράστες της επίθεσης στον υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ- Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και αναζητούνται (video)

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της ακραία βίαιης επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια, στο πλαίσιο της έρευνας από την Ασφάλεια, και επίκειται η σύλληψή τους

Από εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από καταγραφή επιβάτη του συρμού, και υλικό των καμερών ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τους δράστες της βίαιης επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ, στην αποβάθρα του Σταθμού Ομόνοια το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01) . Με δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα δεξιά στην κάτω γνάθο καθώς επίσης, τρεις ραγισμένους σπονδύλους, μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο, ο 53χρονος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, έλαβε εξιτήριο και βρίσκεται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr οι δράστες της επίθεσης και ξυλοδαρμού του 53άχρονου υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ, ταυτοποιήθηκαν σε εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας με την έρευνα να επικεντρώνεται στον τομέα της Δυτικής Αττικής. Οι εικόνες που είχαν προκύψει παρέπεμπαν σε ανήλικους με μελαμψό δέρμα και χαρακτηριστικά, ενώ εξετάζεται να συνδέονται με συγγενικό συσχετισμό μεταξύ τους. Πληροφορίες ερευνούν τους δράστες, ως “ασυνόδευτα ανήλικα” από την Αλγερία, ωστόσο μένει να προκύψει και από το προανακριτικό υλικό.

Οι δράστες χωρίς μάσκες, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα χτυπούσαν τον εργαζόμενο ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ, και στη συνέχεια αποχώρησαν από τις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια. Από το κλιμάκιο της ΔΕΕ εξετάστηκε και ο συρμός προκειμένου στα πειστήρια να συμπεριληφθούν και τα αποτυπώματα από τα καθίσματα που είχαν κατά τη μετακίνησή τους, με το δεδομένο ότι δεν φορούσαν γάντια. Οι δύο νεαροί δράστες, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν με ακραία βία τον Σταθμάρχη, όταν τους παρατήρησε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη στην Ομόνοια, να φορέσουν μάσκα και τους υπέδειξε να κατεβάσει ο ένας εξ αυτών τα πόδια του από κάθισμα.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του 53άχρονου υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ θα αποτιμηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Με αφορμή την επίθεση σε βάρος εργαζόμενου στο ΜΕΤΡΟ, με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ ζητά από την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα νοσηρά φαινόμενα . Όπως επισημαίνεται, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄ επανάληψη, αρκετοί εργαζόμενοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων. Πράξεις βίας, οι οποίες αφενός μεν δεν λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, καταλήγει η ανακοίνωση.