Αθήνα: Ένταση σε συγκέντρωση μελών φοιτητικών συλλόγων στον πεζόδρομο της Κοραή- Αντιδρούν στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ένταση σε συγκέντρωση 400 μελών  φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος των Προπυλαίων, όταν επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία και απώθησαν τις δυνάμεις Μέτρων Τάξης

Στην πλατεία Κοραή συγκεντρώθηκαν (14/01-12.00) περίπου 400 μέλη φοιτητικών συλλόγων, σε διαμαρτυρία για τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τα ΑΕΙ και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι απώθησαν αρχικά τους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν διατεθεί σε Μέτρα Τάξης και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών σε απώθηση των ταραξιών με τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν συντεταγμένοι σε μπλοκ και πορεία προς την Ομόνοια. Παρά την ένταση η κυκλοφορία στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου δεν διεκόπη καθώς οι αστυνομικοί περιόρισαν τους συγκεντρωμένους σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να μην διαταραχθεί η ροή της κίνησης .

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε αντίδραση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο τέθηκε (13/01)σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σύσταση ομάδας προστασίας των πανεπιστημίων που θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία.