Μέτρα Ασφαλείας για την επίσκεψη του Πούτιν, συνοδεία Ρώσων πρακτόρων- Σε αυξημένη ετοιμότητα η ΕΛΑΣ

Σε αυξημένη ετοιμότητα και δραστηριότητα βρίσκεται η ΕΛΑΣ. Ενω η ελίτ των Ρώσων πρακτόρων βρίσκεται στη χώρα μας για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου, κατα τη διήμερη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αθήνα και το Άγιον Όρος.

image

Μέτρα ασφαλείας, επιχειρησιακός σχεδιασμός Ελληνικές και Ρωσικες Μυστικές και εμφανείς Αστυνομικές δυνάμεις έχουν επιφορτιστεί με την Ασφάλεια του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Κλιμάκιο συμβούλων ασφαλείας του Ρώσου Προέδρου, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ήδη απο τις αρχές του μήνα βρίσκεται στην Ελλάδα και έχουν διασφαλίσει όλους τους χώρους που πρόκειται να παραστεί κατά τη διήμερη παραμονή του στην Ελλάδα.
Περισσότεροι από 70 Σπετσνάζ, εκπαιδευμένοι «κομάντο» της Προεδρικής Ασφάλειας, με μαύρα κοστούμια θα συνοδεύσουν στη χώρα μας τον Πρόεδρο Πούτιν.
Μεικτά κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας, έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή ανάπτυξη με την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν να εχει προγραμματιστεί αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (27/05-17.00).
Νωρίτερα, μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ώστε να είναι όλα έτοιμα στην άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Εξοπλισμός με συσκευές που μπορούν να καταρρίψουν τυχόν απειλητικά drones (ελικοπτεράκια) στο ενδεχόμενο της ασύμμετρης απειλής έχει αναπτυχθεί σε όλη τη διαδρομή του Ρώσου Προέδρου καθώς και στους προγραμματισμένους χώρους συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει.
Από νωρίς το πρωί (26/05) πέντε διαφορετικές Υπηρεσίες και μέλη του Ρωσικού κλιμακίου από την προστασία του Ρώσου Προέδρου έχουν κάνει κατόπτευση των χώρων όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης για να εξασφαλισουν την ασφάλεια του χώρου.
Και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί ο Βλαντιμιρ Πούτιν στο Άγιο Όρος έχει ελεγχθεί σχολαστικά.
Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ασφαλείας εχει ζητηθει απο τη Διπλωματική αποστολή ασφαλειας του Ρώσου Προέδρου να γνωρίζουν την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται για οποιαδήποτε εργασία στο Άγιο Όρος και δεν είναι μοναχοί, καθώς η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σχεδιασμό.
Στην περιοχή της ανατολικής Αττικής όπου εδρεύει το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, τα μέτρα ασφαλείας θα ενταθούν στις 28 Μαΐου, ημέρα άφιξής του Ρώσου Προέδρου, με την περιοχή να είναι αποκλεισμένη σε περίμετρο.
Ο Βλαντιμιρ Πούτιν, αρχικά θα εχει συναντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει τις βασικές συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό.
Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι κκ. Τσίπρας και Πούτιν θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, ενώ νωρίς το βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο.
Το βράδυ της Παρασκευής (27/05) ο ΠτΔ θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Ρώσο ομόλογό του.
Το μεσημέρι του Σαββάτου (28/05), ο Βλαντιμίρ Πούτινσυνοδευόμενος από τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση (27/05-16.45) έφτασε στην Αθήνα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας.
Όταν το Ρωσικό Προεδρικό αεροπλάνου μπήκε στο FIR Αθηνών, απογειώθηκαν 3 μαχητικά F-16 προκειμένου να το συνοδεύσουν, αποδίδοντας έτσι τις δεουσες τιμές.

image
image
image

image

image
image

image

image

image

image
image

image